vineri, septembrie 20, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaZilele Diasporei în Republica Moldova, marcate prin Festivalul „DOR de Chișinău”. Programul...

Zilele Diasporei în Republica Moldova, marcate prin Festivalul „DOR de Chișinău”. Programul evenimentului

-

Festivalul „DOR de Chișinău”, un eveniment menit să celebreze Zilele Diasporei, va avea loc pe 17 august. Potrivit organizatorilor, Festivalul pune în valoare bogăția culturală și conexiunile puternice pe care le reprezintă diaspora moldovenească, aducând împreună comunitatea diasporei din întreaga lume pentru a consolida legăturile și a împărtăși experiențe.

Începând cu ora 16.00, pe strada pietonală „Eugen Doga”, vor fi organizate expoziții de artă și port popular, întâlniri cu scriitori și târguri de meșteșugari și artizani. Se vor desfășura ateliere de creație de împletire a coronițelor din flori, creare a bijuteriilor tradiționale, de pictare a simbolurilor ethno și de broderie. Programul include și masterclass-urile de olărit, prelucrarea pielii, confecționarea de pălării, desen pe ceramică și sticlă, crearea păpușilor împletite din fibre vegetale. Copiii vor avea ocazia să participe la activități de artă și sportive, jocuri și concursuri, să admire un spectacol cu bule de săpun. De asemenea, vor fi amenajate zona gastronomică „Casa Mareˮ și zone foto.

Festivalul „DOR de Chișinău”

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc la ora 16.30, urmată de un program de cântece populare. În intervalul orelor 17.40 –18.00 vor fi prezentate ținutele populare din diferite regiuni ale Moldovei cu explicarea motivelor. Începând cu ora 18.00 și până la 21.00, vor fi organizate recitaluri ale artiștilor Doinița Sulac, Gabriel Nebunu, Olga Verbițchi, Marej, Dara. Seara va culmina un program de cântece balcanice interpretate de Valentin Uzun & Tharmis.

„Pentru toți cei care simt dorul de a reveni acasă, acest festival reprezintă mai mult decât un simplu eveniment cultural – este o călătorie emoțională către rădăcini, gustul autentic al mâncării ca la mama acasă, revederea chipurilor familiare ale celor dragi și redescoperirea frumuseților naturale și bogățiilor Moldoveiˮ, a declarat Anastasia Foiu, specialist în comunicare la Direcția generală cultură și patrimoniu cultural. La finalul festivalului, toți participanții vor fi invitați la o horă a diasporei, simbol al unității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă s-a trezit cu microfonul tăiat în Parlamentul European: Aţi încercat să omorâţi cât mai mulţi bătrâni…

0
Eurodeputata Diana Șoșoacă s-a trezit cu microfonul tăiat, când a vorbit de la tribuna Parlamentului European despre posibilitatea unui nou vaccin împotriva Variolei Maimuței. CITEŞTE ŞI: Lasconi refuză să participe la dezbateri cu Şoşoacă „Nu v-a ajuns plandemia de Covid care...