luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăDiasporaDubla cetățenie pentru românii din Spania. Ultimele informații despre stadiul negocierilor

Dubla cetățenie pentru românii din Spania. Ultimele informații despre stadiul negocierilor

-

Preşedintele Guvernului Spaniei, Pedro Sánchez, se află în vizită în România la invitaţia premierului Marcel Ciolacu. Cei doi premieri a discutat despre acordul între România şi Regatul Spaniei cu privire la dubla cetăţenie.

Conform Observatorului Permanent de Imigraţie spaniol, la 1 ianuarie 2024, în Spania, se aflau 1,12 milioane de români rezidenţi. Procentual, românii reprezintă 40% dintre cetăţenii comunitari rezidenţi în Spania şi 17% din totalul străinilor.

Dubla cetățenie pentru românii din Spania. Ce s-a discutat la București

Acordul între România şi Regatul Spaniei cu privire la dubla cetăţenie, document aflat într-o etapă foarte avansată de consultare între guvernele celor două ţări, a reprezentat temă principală a întrevederii premierului Marcel Ciolacu şi preşedintelui Guvernului de la Madrid, Pedro Sánchez, desfăşurată astăzi, la Palatul Victoria.

”Acordul bilateral va confirma legăturile speciale construite de-a lungul timpului între naţiunile noastre.

Stau mărturie comunităţile noastre, familiile mixte româno-spaniole, moştenirea comună culturală şi lingvistică, dar şi vocaţia europeană pe care o împărtăşim, într-un moment în care Uniunea Europeană trebuie să demonstreze unitate. Comunitatea românească este liant şi catalizator al relaţiei bilaterale strategice dintre România şi Spania. Îi mulţumesc omologului şi prietenului meu Pedro Sánchez pentru modul în care românii sunt ajutaţi să se integreze în societatea spaniolă. Să-şi protejeze drepturile şi să-şi păstreze valorile naţionale”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Organizarea examenului de Bacalaureat bilingv româno-spaniol în liceele din România

Premierul a mai transmis că partea română doreşte să găzduiască la Bucureşti următoarea şedinţă comună a Guvernelor României şi Spaniei, având în vedere că, pe lângă finalizarea Acordului privind dubla cetăţenie, există argumente pentru consolidarea cadrului bilateral în domeniile educaţiei – Acordul referitor la înfiinţarea şi funcţionarea secţiilor bilingve româno-spaniole şi organizarea examenului de Bacalaureat bilingv româno-spaniol în unităţile de învăţământ liceal din România – afaceri interne, cu accent asupra combaterii traficului de persoane, precum şi apărare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Alertă: Deţinut evadat căutat în toată ţara

0
Un deținut a evadat de la Penitenciarul din Deva. În momentul în care a reușit să fugă, bărbatul se afla la muncă în apropierea închisorii. CITEŞTE ŞI: Scandal la Penitenciarul Ploieşti după o bătaie între deţinuţi Conform reprezentanților penitenciarului, acesta era...