VIDEO Zăpadă pe Trasfăgărășan. Prognoza meteo ne indică unde va mai ninge zilele următoare

zapada transfagarsan, foto, google
zapada transfagarsan, foto, google

A apărut și prima zăpadă pe Transfăgărășan, iar prognoza meteo indică vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice de duminică de la prânz, până marţi dimineaţă, fiind vizată majoritatea regiunilor ţării.

Drumarii au intervenit duminică pe Transfăgăraşan, unde a nins, iar la Bâlea Lac s-au înregistrat temperaturi negative.

”Se îngroaşă gluma… şi stratul de zăpadă pe Transfăgărăşan. Colegii noştri acţionează de azi dimineaţă cu două utilaje cu lamă şi răspânditor de sare pentru a ţine drumul curat. Vă rugăm să nu circulaţi în zonă daca nu sunteţi pregătiţi pentru condiţii de iarnă”, a anunţat duminică pe Facebook Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Braşov.

Zăpadă pe Transfăgărășan. Ce spun meteorologii

Cu o zi în urmă, drumarii din Braşov semnalau doar că ”peisajul de la Bâlea Lac s-a albit pentru prima dată în acest sezon în urma unei reprize de lapoviţă mai consistentă”. Duminică dimineaţă, la Bâlea Lac erau temperaturi negative, ningea, iar stratul de zăpadă era discontinuu.

Pe de altă parte, conform avertizării ANM, fenomenele vizate sunt ”vreme deosebit de rece, ninsori la munte, precipitaţii mixte în zonele subcarpatice”, intervalul de valabilitate find 06 octombrie, ora 12:00 – 8 octombrie, ora 10:00.

”În intervalul menţionat vremea va fi deosebit de rece şi se vor semnala precipitaţii în majoritatea regiunilor. La munte, mai ales în Carpaţii Orientali şi Meridionali, acestea vor fi predominant sub formă de ninsoare, în zona montană înaltă se va depune strat nou de zăpadă, iar temporar vântul va avea unele intensificări, spulberând zăpada”, anunţă meteorologii.

În zonele subcarpatice aferente acestor masive, îndeosebi din Moldova şi Transilvania, precipitaţiile vor fi mixte. Vremea se va menţine deosebit de rece şi pe parcursul zilei de marţi (8 octombrie), precum şi în noaptea de marţi spre miercuri (8/9 octombrie), menţionează ANM.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here