VIDEO/Câinii terapeuți au mers la o companie din Galați pentru a-i ajuta pe angajați să scape de stres

VIDEO/Câinii terapeuți au mers la companie din Galați pentru a-i ajuta pe angajați să scape de stres

Angajații unei companii olandeze cu activități în domeniul naval din Galați au avut parte, astăzi, de o surpriză inedită. Ei au fost vizitați de doi câini terapeuți, Mulan și Caju, pentru a-i ajuta să relaxeze și să scape de stres la locul de muncă.

Mulan și Caju sunt doi dintre maidanezii recuperaţi de pe străzi, îngrijiţi şi dresaţi pentru a face terapie cu copiii cu nevoi speciale (sindrom Down, autism), cu bătrâni instituţionalizaţi, dar și pentru a reduce anxietatea și stresul la locul de muncă. În Galați, câinii terapeuți au făcut o vizită angajaților unei companii specializată în designul, producţia şi comerţul echipamentelor navale.

”Câinii sunt folosiți cu succes în terapie de mult timp, dar noi am fost primii care am demonstrat că și câinii de rasă comună pot face asta, atâta timp cât sunt tratați cu respect și iubire. Rezultatele folosirii câinilor foști maidanezi în terapia cu copii cu dizabilități sunt certe și uneori remarcabile. (…) Astăzi facem activități asistate de animale cu angajați, pentru relaxare, pentru reducerea stresului și este prima dintr-un șir de instițuții și companii din Galați pe care vrem să le vizităm în următorul an. Sperăm să putem vorbi cu cât mai mulți oameni, să trimitem mesajul nostru că și câinii fără stăpâni pot fi utili societății”, a declarat Victor Chitic, psihologul Asociației Animal Society.

ceAngajată: Ne-au adus zâmbetul pe buze

Timp de o oră, angajații s-au bucurat de prezența animalelor și au empatizat cu ele. Pe scurt, s-au relaxat.

„Mă bucur mult că ați venit. E ceva nou pentru noi. Ne-au adus zâmbetul pe buze. Are trebui săptămânal să avem parte de astfel de vizite”, ne-a spus Delia Dop, o angajată a companiei olandeze.

„Cred că ne ei ne învață să ne relaxăm puțin și să mai uităm că avem și alte probleme de rezolvat ”. (Atena Jugănaru)

1 - CopyProiectul de la Galați se desfășoară pe durata unui an.

„Le vom spune oamenilor din Galați poveștile impresionante ale câinilor noștri, sperând ca astfel să îmbunătățim atitudinile și percepția lor referitoare la câinii fără stăpân. Asta ar justifica ulterior intervenția noastră pentru îmbunătățirea calității vieții acestor animale. În următorul an, echipa noastră de terapie va face regulat astfel de vizite în Galați”, au precizat reprezentanții Asociației Animal Society.

De asemenea, cu sprijinul autorităților municipiului Galați, veterinarii Animal Society vor susține o campanie de sterilizări gratuite, între 21 octombrie și 15 noiembrie.

71645187_2441252606120438_1859837718113026048_o

 

 

 

 

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here