VIDEO Universitatea Dunărea de Jos Galați va produce dezinfectant

Universitatea Dunărea de Jos Galați va produce dezinfectant , sursa: Google
Universitatea Dunărea de Jos Galați va produce dezinfectant , sursa: Google

Universitatea Dunărea de Jos din Galați va produce dezinfectant care va fi folosit de angajații instituției. În cazul în care criza provocată de coronavirus se va prelungi, specialiștii universității pot produce dezinfectant și pentru comunitate.

Anunțul a fost făcut de rectorul Universității  Dunărea de Jos din Galați, Lucian Georgescu, prin intermediul unui film postat pe pagina de Facebook a instituției.

„În perioada următoare, în efortul de adaptare și de contribuție directă a comunității academice la nevoile societății, ne vom concentra pe definirea unei soluții de dezinfectant care să fie acceptabil la nivel de uz individual, deocamdată pentru uz instituțional, la nivelul Universității, pentru toate spațiile și persoanele care sunt active. Ulterior, dacă va fi nevoie, Universitatea va putea produce cantități suficiente pentru comunitate, în așa fel încât să putem acoperi o eventuală penurie în cazul prelungirii acestei stări. Este un efort general pe care Universitatea îl face în contextul participării la viața comunității”, a anunțat, pe Facebook, rectorul Universității Dunărea de Jos Galați, Lucian Georgescu.

Call center pentru sprijinul persoanelor izolate din cauza coronavirusului

Potrivit ultimelor cifre comunicate de Prefectura Galați, în Galați sunt 660 oameni izolaţi la domiciliu, 53 în carantină, 9 internaţi în spital (printre aceştia şi un copil) şi 2 cazuri confirmate cu coronavirus.

16 noi cazuri de coronavirus în România

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here