VIDEO Polițist amenințat de un ofițer de la Jandarmerie:„La următoarea misiune…voi avea grijă special de tine”

Un polițist a fost amenințat de un ofițer superior de la Inspectoratul de Jandarmi Galați pentru că a „îndrăznit” să-i dea un avertisment soției acestuia. Cazul a devenit viral pe rețelele de socializare, iar Inspectoratul de Jandarmi a anunțat că a început o anchetă.

Scandalul s-a produs în trafic, în Ajunul Crăciunului. Un echipaj de poliție oprește un autoturism în toiul nopții în Tecuci, județul Galați. La volan este o femeie care le spune polițiștilor că nu are actele asupra ei. Polițiștii o anunță că va primi avertisment pentru lipsa actelor, moment în care un bărbat care se prezintă „maior Culache”, o îndeamnă să nu recunoască fapta.

În imaginile apărute în mediul online se aude cum „ofițerul superior de la Jandarmerie țipă la polițiști spunându-le că este „ofițer superior„ și că va avea el „grijă” de ei. „Băi, băieți voi sunteți sănătoși, sunteți nebuni la cap. Sunt ofițer superior. Băi baiatule du-te la mașină….Ce dacă sunteți ofițer superior? Nu ridicați tonul  asupra nostră, nu ne atingeți, chiar dacă sunteți ofițer superior”.  

Imaginile au fost postate de rețelele desocializare de reprezentanții Sindicatului Europol.

„Aceasta este o categorie aparte de frustrați pe care îi găsim în tot sistemul nostru, fie că e vorba de jandarmi, pompieri, poliție. Sunt cei care au legitimația de decor, pentru că oricum pe ei nu îi vezi în stradă alături de subalterni să îi coordoneze și să îi îndrume. Ei stau închiși prin birouri sau îi vezi doar în „controale” unde fac pe zmeii. Generațiile însă se schimbă. Polițiștii tineri nu mai sunt intimidați nici de statutul social, nici de cel politic și nici chiar de amenințările acestui tip de „ofițer superior”. De-abia așteptăm să vedem dacă și conducerea Jandarmeriei Române tolerează astfel de comportamente”, a transmis Sindicatul Europol.  

În urma imaginilor apărute în spațiul public, Inspectoratul de Jandarmi Județean Galați s-a autosesizat și a anunțat că va începe o anchetă.

„Cu privire la atitudinea colegului nostru față de organele de control ale poliției, comanda Jandarmeriei Galați dezaprobă total astfel de comportamente, care nu reprezintă instituția și mai ales statutul profesional.Totodată, vă precizăm că din ordinul comenzii la nivelul unității noastre urmează să fie constituită de urgență o comisie de verificare a comportamentului colegului nostru și a aspectelor care au condus la o astfel de atitudine, urmând ca la finalizarea verificărilor să revenim în cel mai scurt timp în spațiul public cu concluziile acestor verificări. În funcție de rezultatul acestora se va dispune și sancțiunea disciplinară, dacă este cazul, conform prevederilor regulamentelor militare.Încă o dată, afirmăm cu fermitate că respectarea legii nu este o opțiune, indiferent de calitatea pe care o avem, ofițer sau subofițer, și trebuie respectată legea, iar la verificările efectuate de către organele de ordine publică, persoanele controlate trebuie să adopte o atitudine politicoasă și să respecte indicațiile forțelor de ordine”, a transmis Inspectoratul de Jandarmi Galați.

Cetățeanul TV

2 COMENTARII

  1. NU CEDATI . NU CEDATI O FRIMITURA IN FATA ACESTUI PORC BEAT . FELICITARI CELOR CARE SE OPUN SANTAJULUI COMUNIST INFECT : LEGEA IESTE LEGE PENTRU ORCINE SI ASTA LE LASAM NOILOR GENERATII : O ROMANIE MAI CURATA CINSTITA SI DEMNA. TOTI POLITISTII SI JANDARMII TREBUIE SA URMAREASCA ACELASI EXEMPLU MINUNAT DE CORECTITUTINE SI DE CIVILIZATIE DUPA 31 DE ANI DE BATJOCURA SI NESIMTIRE. BRAVO SI SPER CA DE ACEST PORC O SA AIBA GRIJA SUPERIORII LUI PENTRU A NU MAI EXERSA VREODATA ACEATSA NOBILA MESERIE DE POLITIST .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.