VIDEO Coadă la taxe și impozite. Oamenii s-au așezat la rând de la 5 dimineața

Coada la Taxe si Impozite
Coada la Taxe si Impozite

Peste o sută de gălăţeni au venit cu noaptea în cap la ghişeele Direcţiei de Fiscalitate pentru a-şi plăti taxele și impozitele. Deşi bonificaţia de 10 la sută se acordă până la sfârşitul lunii martie, oamenii s-au grăbit să scape de obligaţii încă din prima zi.

Pentru a fi primii la ghişeu, unele persoane s-au aşezat la coadă, pe trotuar, de la ora 5 dimineața, deși instituția s-a deschis la 8.30.

„De la cinci am venit, am fost prima. De grija lor am venit, să scăpăm. Am o pensie mică, de 700 de lei, și trebuie să împart banii pe medicamente, alimente, cablu”, a spus o pensionară.

„Suntem obișnuiți să ne plătim datoriile în prima zi. Nu vrem să avem datorii la stat, dar statul dacă are datorii la noi, ne amână. Ne-a amânat acum cu pensiile, în loc să ne dea pensiile la 1, ne-a amânat până pe 10. Nu mă deranjează că stau la coadă”, s-a plâns un alt gălățean.

 Nu au lipsit, însă, micile îmbulzeli. Unii pensionari au vrut să intre în față și au fost certați de cei care stăteau la coadă.

Taxele și impozitele, majorate cu 4,6%

Pentru a evita aglomeraţia, obligaţiile fiscale se pot plăti şi online. Puţini aleg, însă, această variantă și preferă să stea la coadă. În primele minute de la deschiderea ghişeelor, peste 100 de gălăţeni venit să-şi achite taxele și impozitele pe anul 2020.

„Cei care își plătesc taxele și impozitele până la data de 31 martie vor beneficia de o bonficație de 10 la sută aplicată asupra impozitelor pe clădiri și a mijloacelor de transport. Îi rugăm pe contribuabili să utilizeze întreaga perioadă , pot veni și în alte zi decât prima zi a anului. Taxele și impozitele locale au fost indexate cu indicele obligatoriu comunicat de Ministerul Finanțelor Pubice de 4,6 la sută”, a declarat Daniel Stadoleanu, director Serviciul Taxe și Impozite Galați.   

citeste si:

Premieră la Galați: Taxele pentru eliberarea buletinelor, achitate și prin SMS

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here