VIDEO 20 de case au fost mistuite de flăcări într-un incendiu violent. Sute de oameni au rămas pe drumuri

sursa: ISU Harghita

Peste 200 de oameni, dintr-o comunitate de romi, din Miercurea Ciuc, au rămas fără case, după ce un incendiu violent a izbucnit în Miercurea Ciuc. Aceștia au fost adăpostiți într-o sală de sport din localitate, nde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături și îmbrăcăminte.

Alarma s-a dat joi, 22.00, într-o comunitate din Șumuleu, Miercurea Ciuc. O locuință a fost cuprinsă de flăcări, iar focul s-a extins în scurt timp la alte 20 de case. Pompierii au ajuns la fața locului, însă au reușit să stingă focul în jurul orei 1.30.

„O parte dintre persoanele ale căror locuinţe au fost afectate de incendiu s-au adăpostit peste noapte la rude sau vecini, iar alte 230 de persoane au fost cazate într-o sală de sport din municipiul Miercurea Ciuc, unde li s-a asigurat mâncare, apă, ceai cald, saltele, pături, îmbrăcăminte, cu sprijinul autorităţilor locale, al armatei şi prin mobilizarea exemplară a populaţiei. Vineri dimineaţă, la ora 10,00, a fost convocată şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă”, au precizat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita.

Primarul orașului, Korodi Attila, a făcut pe Facebook un apel pentru strângerea de alimente.

„Peste 200 de persoane rămase fără case au primit adăpost în Arena Erőss Zsolt.Pentru distribuirea alimentelor așteptăm voluntari la intrarea arenei azi, 8 ianuarie între orele 8-9, 13-14 si 19-20.Vă mulțumim!”, a scris primarul Korodi Attila, pe Facebook.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here