Vaslui: Primarul PSD de Bârlad, un an de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese

Primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, și-a recunoscut vinovăția în privința conflictului de interese pentru a primi o pedeapsă de un an de închisoare cu suspendare, informează Mediafax.

Constantin Constantinescu
Constantin Constantinescu

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași au anunțat încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției între instituție și primarul municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu.

Potrivit cercetărilor desfăşurate în acest caz, Constantin Constantinescu, în calitate de primar, a aprobat Raportul procedurii de atribuire nr. 4357, din data de 19 martie 2012, prin care a fost declarată câştigătoare oferta depusă de asocierea dintre SC Urban Proiect SA şi SC Transmir SRL pentru realizarea obiectivului “Lucrări de execuţie a străzilor din cartierele Deal II, Ţuguiata II, Bariera Puieşti, Complex Şcolar, Trestiana şi extindere Cartier Complex Şcolar”. Două săptămâni mai târziu, arată anchetatorii, primarul de Bârlad a încheiat contractul de execuţie a lucrărilor nr. 17/4 aprilie 2012 între Municipiul Bârlad şi asocierea dintre cele două firme, în valoare de 31,9 milioane lei, fonduri europene.

“Inculpatul a efectuat astfel acte prin care se produce un folos material pentru cele două societăţi comerciale cu care s-a aflat anterior în relaţii comerciale şi din partea cărora a beneficiat de foloase materiale prin intermediul SC Construcţii Consult SRL. La această societate, Constantin Constantinescu a fost asociat şi administrator din data de 25 iunie 1991 până pe 5 august 2004 şi, ulterior, doar asociat unic şi apoi majoritar, până la cesionarea părţilor sociale către concubina sa, Negru Cristina”, se arată în materialul de urmărire penală a procurorilor Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iaşi.

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here