Varianta Delta a coronavirusului afectează tot mai mult Europa. Sezonul de relaxare s-ar putea încheia prematur

covid

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) avertizează asupra faptului că varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima oară în India, se răspândește cu rapiditate în Europa. Varianta Delta va reprezenta 90% din cazurile noi în UE la sfârşitul lui august.

Cea mai gravă situație este în Regatul Unit, unde varianta Delta este dominantă deja de mai multe săptămâni, eliminând varianta dominantă anterioară, Alfa, cunoscută și ca varianta britanică în trecut. Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit, potrivit Digi 24.

De asemenea, Delta a devenit dominantă și în Portugalia și Rusia. La fel în care se transmite, varianta Delta urmează să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august și 90% până la sfârșitul lui august, conform estimărilor ECDC.

În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here