USR-PLUS, adevăratul câștigător al alegerilor locale. Surprizele uriașe ale scrutinului

sursa: Facebook USR PLUS

Surprize mari la alegerile locale 2020. Cel mai vechi baron PSD Marian Oprișan a pierdut președinția Consiliului Județean Vrancea, după mai bine de 20 de ani. De asemenea, la Timișoara, Nicolae Robu a pierdut alegerile locale pentru Primărie, iar Allen Coliban, candidatul USR- PLUS, a câștigat alegerile pentru funcția de primar al Brașovului. Marea surpriză de la Sectorul 2 al Capitalei este Radu Mihaiu, candidatul USR-PLU, care a obținut 42,5%. 

PNL pierde Primăriile Brașov și Timișoara

Liberalul George Scripcaru a pierdut Primăria Braşovului în faţa candidatului USR-PLUS Allen Coliban, conform rezultatelor provizorii după alegerile locale de duminică. George Scripcaru, primar al oraşului Braşov din 2004, a obţinut 37.63% din voturi.

De asemenea, PNL a pierdut și Primăria Timișoarei. Fostul primar Nicolae Robu a pierdut în fața lui Dominic Fritz, candidat USR-PLUS. Acesta a obținut peste 50 la sută din voturi în 15 din cele 16 secții din Timișoara unde numărătoarea s-a încheiat, dintr-un total de 207 secții votare.

Elena Lasconi, primar la Câmpulung Muscel

Alianța USR –PLUS câștigat și la Câmpulung Muscel. Fosta prezentatoare Elena Lasconi a câștigat Primăria din Câmpulung Muscel. potrivit numărătorii paralele, s-a impus în cel puţin 17 dintre cele 19 secţii de votare din municipiu, în multe dintre ele cu peste 50% dintre opţiunile alegătorilor.

Rezultate parțiale alegeri locale 2020. Nicușor Dan, noul primar al Capitalei

Baronul PSD Marian Oprișan a pierdut șefia CJ Vrancea

Marian Oprișan, baronul PSD cu cea mai mare vechime în partid, fiind timp de cinci mandate președintele Consiliului Județean, a pierdut în fața liberalului Cătălin Toma. Acesta a obținut 61.461 de voturi, în timp ce Marian Oprișan a obținut 56.206 voturi. 

PSD pierde și la Iași. Ministrul Mediului, Costel Alexe, candidatul liberal la preşedinţia Consiliului Judeţean Iaşi, a anunțat după închiderea urnelor de vot, că PNL a câştigat la Iaşi pentru prima dată în 30 de ani atât Primăria, cât şi Consiliul Judeţean.

În schimb, primarul din Deveselu, mort de COVID, a câștigat alegerile de duminică. Ion Aliman, primarul din Deveselu, care a murit 17 septembrie din cauza COVID-19, a primit 1.020 de voturi din cele 1.600 exprimate în comună.

  • PNL – 15 municipii + Sectorul 6
  • PSD – 13 municipii + Sectorul 4
  • USR – 4 municipii + Sectoarele 1 și 2
  • UDMR – 4 municipii
  • INDEPENDENȚI – 1 municipiu și Capitala București
  • FDRG – 1 municipiu
  • PE – 1 municipiu
  • Alianța București 2020 – Sectorul 3
  • PPUSL – Sectorul 5

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here