UPDATE/Tăriceanu demisionează din ALDE alături de alți 21 de lideri județeni. În ce partid se va înscrie

sursa foto: Facebook , Călin Tăriceanu
sursa foto: Facebook , Călin Tăriceanu

Președintele partidului, Călin Popescu Tăriceanu, alături de alți 21 de lideri județeni, demisionează din partid și se înscrie în Pro România. Noul președinte interimar al ALDE va fi Daniel Chițoiu.

UPDATE, 20.57: Comunicat de presă privind demisia din ALDE a președintelui Călin Popescu Tăriceanu și a altor membri ALDE

Conducerea ALDE a decis, în data de 8 octombrie, aprobarea protocolului de fuziune între ALDE și PRO România. Decizia ALDE de a fuziona cu PRO România va fi validată la Congresul extraordinar care va avea loc în data de 8 noiembrie.

„Procedurile pentru organizarea alegerilor parlamentare în data de 6 decembrie prevăd ca termen de depunere a listelor la alegerile parlamentare data de 22 octombrie. Prevederile legale in cazul fuziunii a două partide obligă ALDE și PRO România să candideze pe o listă comună, iar hotărârea Delegației Permanente a ALDE de a aproba fuziunea cu PRO România implică obligația tuturor candidaților la alegerile parlamentare să candideze pe lista PRO România. Acest lucru presupune asumarea inclusiv a calității de membru de partid PRO România. Această obligatie revine tuturor membrilor ALDE care urmează să candideze la alegerile parlamentare și îl vizează inclusiv pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu”, se precizează în comunicatul de presă.

Potrivit știripesurse, pe ordinea de zi a ședinței Biroului Politic Executiv al ALDE se află următoarele:

„Ia act de demisia domnului Călin Popescu-Tăriceanu din funcția de Președinte ALDE (începând cu data de 20 octombrie 2020); Numirea în funcția de Președinte interimar ALDE a domnului Daniel Chițoiu, vicepreședinte ALDE în cadrul Biroului Politic Executiv, conform art 77 alin 2) din Statutul ALDE (începând cu data de 20 octombrie 2020)”.

Printre cei 21 de lideri județeni care demisionează din ALDE sunt Varujan Vosganian, Mircea Moloț, Emilian Frîncu, Constantin Nemeș  și Cristian Dima.

Cetățeanul TV

1 COMENTARIU

  1. Tariceanule…esti ca un comandant de vapor…Trebuie sa te salvezi inainte de a se scufunda vaporul si atunci…fugi primul. RUSINEEEEE ! Dar ce iti spun este de mult, de când ai pactizat cu PSD fiind in PNL, decând ai plecat din PNL si de când zbieri toate nemerniciile si minciunile despre PNL,,,leagănul liberaliosmului tău si casa lui Lazarescu masonul.Inca odatâ: RUSINEEE !!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here