Un teatru din Galați va fi renovat cu fonduri prin PNRR

Teatrul Dramatic „Fani Tardini”, una dintre principalele instituții de cultură din oraşul Galați, va primi fonduri PNRR pentru renovare. Anunțul a fost făcut de ministrul Dezvoltării, Cseke Attila.

Autorităţile locale au anunţat că a fost semnat contractul de finanţare pentru renovarea integrată a clădirii Teatrului Dramatic „Fani Tardini”. Este vorba despre un contract în valoare de 15.103.631 de lei, finanţat prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR).

„Pentru acest obiectiv, prin proiect sunt prevăzute următoarele: lucrări de consolidare seismică a clădirii, lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă, lucrări de reabilitare a sistemului de încălzire şi de furnizare a apei calde de consum, instalarea unor echipamente alternative de producere a energiei electrice, utilizarea surselor regenerabile de energie, lucrări de modernizare a sistemelor de climatizare, modernizarea instalaţiilor de iluminat, sisteme inteligente de umbrire pentru sezonul cald; echiparea cu staţii de încărcare pentru maşini electrice”, au transmis reprezentanţii Primăriei Galaţi.

Până la această dată, Primăria municipiului Galaţi a depus pentru finanţare prin PNRR un număr de 65 de proiecte, în valoare totală de 85.824.572 euro. Astfel, 36 de proiecte vizează renovarea energetică a clădirilor publice (şcoli, grădiniţe, spitale, fostele cinematografe „Ţiglina”, „Dacia” şi „Flacăra” etc.), şapte proiecte au în vedere renovarea integrată a clădirilor publice (Palatul Simion Gheorghiu, Teatrul Dramatic etc.), iar 16 privesc renovarea clădirilor rezidenţiale (blocuri de locuinţe). 

De asemenea, s-a mai depus câte un proiect pentru: achiziţia a 20 de autobuze electrice, extinderea sistemului de management integrat al traficului; amplasarea a 25 de staţii de reîncărcare, actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galaţi, precum şi două proiecte privind construirea de creşe. 

 S-a obţinut până acum finanţarea pentru actualizarea Planului Urbanistic General al municipiului Galaţi (769.930 euro) şi renovarea integrată a Teatrului Dramatic „Fani Tardini” (3.651.110 euro)

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here