Un taximetrist care a încercat să negocieze tariful cu trei refugiaţi ucraineni a fost amendat cu 10.000 de lei, potrivit Poliției Capitalei. Un alt șofer de taxi a refuzat să transporte o familie de refugiați ucraineni care dorea să meargă la un hotel din București.

Taximetristul a fost surprins de poliţiştii locali în timp ce se pregătea să transporte refugiaţii ucraineni. Lampa de pe taximetru fusese scoasă, iar aparatul de taxat nu era pus în funcţiune. Taximetristul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 10.000 de lei, iar autorizaţia taxi i-a fost reţinută, potrivit observatornews.ro.

„Sprijinul pentru refugiaţii ucraineni nu este însoţit mereu de intenţii bune. Există, din păcate, printre noi, şi oameni fără scrupule, care nu ezită să profite de pe urma tragediei celor care fug din calea războiului. O astfel de situaţie s-a petrecut marţi dimineaţă, la Autogara Filaret, acolo unde mai multe persoane refugiate din Ucraina căutau îndrumare şi transport către locaţii sigure. Oportunitatea de a face câţiva bani în plus pe spatele celor loviţi de soartă a fost speculată imediat de un şofer de taxi din Capitală care a decis să-şi ofere serviciile. La mică înţelegere, fără aparat de taxat, în schimbul unor sume de bani cu mult mai mari decât costul real al călătoriei”, precizează Poliţa Locală Bucureşti, pe Facebook.

„În aceeaşi zonă, un alt şofer taxi a refuzat să transporte o familie ucraineană, cu doi copii, care dorea să ajungă la un hotel din Bucureşti. Pentru refuz de cursă, conducătorul taxiului a fost amendat cu 500 de lei, iar, căamăsură complementară, s-a dispus reţinerea certificatului profesional”, se mai arată în postare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.