În județul Tulcea, un preot ajută copiii din centrul de plasament din parohia sa

În comuna Topolog, în satul Sâmbăta Nouă din județul Tulcea, un preot ajută copiii din centrul de plasament aflat în parohia sa, la fel cum e părinte și pentru copiii săi, un băiețel de șapte ani și o fetiță de 10 ani.

Ajuns preot paroh în 2001 în satul tulcean, părintele Iscru a devenit model, alături de familia sa, pentru enoriașii pe care-i păstorește, informează Știripesurse.ro.

Între cele 200 de familii din satul Sâmbăta Nouă și-au făcut loc și 22 de copii care fac parte din centrul de plasament ”Profamilia” din sat. Preotul Iscru participă activ la tot ceea ce înseamnă viața religioasă și socială a acestora. Astfel, în fiecare duminică, la Sfânta Liturghie, copiii merg la biserică, iar după sfânta slujbă, alături de toți credincioșii, iau masa în trapeza special construită. ”Aproximativ 100 de persoane mănâncă, duminică de duminică, la noi la biserică. Suntem binecuvântați de credincioși care ne ajută. Preoteasa a făcut patru echipe de gospodine care gătesc, prin rotație, în fiecare săptămână. Avem o trapeză de 300 de mp, acolo luăm masa în comuniune. O folosim și la evenimente culturale, tot acolo punem și bradul de Anul nou, facem diverse activități.”, a declarat acest preotul.

Un preot ajută copiii din centrul de plasament

Și nu e deloc ușor să strângi laolaltă 100 de suflete și să gătești pentru ele. Însă, cu ajutorul lui Dumnezeu, cum frumos zice părintele, totul e posibil. În plus, 40 de oameni din comunitatea tulceană lucrează la o firmă de construcții a familiei preotului. De acolo vin donații pentru cei aflați în nevoință, pentru centrul de plasament și pentru toată lumea care cere ajutor. De curând, o mașină cu șapte locuri a fost donată pentru copiii din centrul de plasament, de familia preotului.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here