Un polițist și-a amenințat colegii cu arma din dotare

Caz șocant. Un polițist din Poliția Rutieră Bacău este cercetat după ce și-a amenințat luni colegii cu arma din dotare. Surse din interiorul poliției spun că agentul era agitat și incoerent atunci când a început să amenințe cu arma. După negocieri cu colegii săi, bărbatul a predat arma.

”Astăzi, în jurul orei 09.00, un agent principal de poliţie, din cadrul Biroului Rutier al Poliţiei Municipiului Bacău, aflat în serviciu şi având asupra sa armamentul din dotare, a intrat în sediul I.P.J. Bacău, într-o stare vizibilă de agitaţie şi vorbind incoerent. Imediat, la nivelul I.P.J. Bacău s-au declanşat procedurile specifice, iar în urma discuţiilor purtate, poliţistul a predat armamentul din dotare”, a transmis IPJ Bacău.

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunțat că a discutat personal la telefon cu polițistul care amenința și că își va lua viața.

„Vreau să va spun că am discutat cu băiatul de la Bacău, personal. Cel de la Bacău, un agent de la Poliția Rutieră, a avut ceva pe suflet. Am vorbit cu inspectorul-șef de la Bacău l-am rugat să îmi facă legătură cu el, am vorbit la telefon, mi-a spus ce are pe suflet și a renunțat la sinucidere. (…) I-am spus că doresc să aflu care este motivul acestui gest, până la urmă dramatic. Mi-a explicat omul la telefon, m-am oferit să merg la Bacău, chiar am pregătit un elicopter de la IGAv, să merg la Bacău în această dimineață, s-a răzgândit văzând deschiderea și o să vină la București, să stăm la o cafea și să îmi spună tot ceea ce are pe suflet. I-am promis că nu divulg discuția mea cu el. Oricum nu are legătură cu restructurarea poliției, cu sindicatele”, a declarat Marcel Vela luni dimineața, la intrarea în sediul Ministerului Afacerilor Interne, citat de Mediafax.

Polițistul este acum sub supravegherea colegilor și s-a dispus începerea unei anchete interne în acest caz.

Polițistul a absolvit Școala de agenți de poliție „Vasile Lascăr” Câmpina în 2013, este căsătorit și a fost testat psihologic în februarie 2016. În perioada 2017- 2018, a fost cercetat într-un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here