Un pensionar de 72 de ani a găsit un portofel cu peste 6.000 de lei. Aparținea unei femei care se împrumutase la CAR

Un pensionar în vârstă de 72 de ani a găsit pe o bancă din municipiul Galați un portofel cu peste 6.000 de lei. El a mers la poliție să-l predea. Acolo a aflat că aparținea unei vârstnice, de 79 de ani. Femeia luase banii cu împrumut de la Casa de ajutor reciproc.

Bărbatul a găsit portofelul ieri, pe o bancă aflată într-o zonă aglomerată a municipiului Galați. Portofelul conținea suma de 6116 lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari. Fără să stea pe gânduri, bărbatul a mers la Poliție, unde a predat ce a găsit. 

„În data de 16.09.2020 în jurul orei 13:25, la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Galați s-a prezentat un bărbat în vârstă de 72 de ani care a declarat faptul că în cursul aceleași zile, cu puțin timp în urmă a găsit pe o bancă situată pe strada Constructorilor, în zona unui magazin alimentar, un portofel și a venit pentru a-l preda la poliție în vederea identificării și restituirii persoanei care l-a pierdut. Procedându-se la verificarea conținutului acestui portofel s-a constatat faptul că acesta conține suma de 6116 lei, 6 tichete de masă, 4 cupoane de pensie și 11 cupoane de călătorie pentru pensionari.În urma verificărilor efectuate a fost identificată persoana care figura cu numele în cupoanele de pensie, o femeie în vârstă de 79 ani din municipiul Galați. Persoana a fost contactată și invitată să se prezinte la sediul instituției, în vederea clarificării acestei situații”, a anunțat IPJ Galați.

Femeia, cu lacrimi în ochi, a povestit polițiștilor că a scos banii de la o casă de ajutor reciproc. În drum spre casă, femeia s-a așezat pe o bancă pentru a se odihni și a uitat portofelul acolo.

„Portofelul împreună cu tot ceea ce se afla în el a fost restituit femeii. Domnul care a găsit acest portofel nu a dorit să-i fie făcut public numele, precizând doar că a dorit să facă o faptă bună pentru cineva care cu siguranță trecea prin momente dificile odată cu această pierdere. Inspectoratul de Poliție Județean Galați dorește să mulțumească pe această cale domnului pentru spiritul civic de care a dat dovadă, fiind un exemplu demn de urmat și de alți concetățeni”, a transmis IPJ Galați.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here