Un mega cartier cu un parc impresionant va fi construit la Constanța

Constanta
Constanta. Sursa foto; Primaria Constanta

Municipiul Constanța va avea un nou cartier, de-a lungul drumului care face legătură cu orașul Ovidiu. Este vorba despre un proiect imobiliar pe 300 de hectare la marginea orașului, în zona DN3C, la nord de Bulevardul Aurel Vlaicu.

Terenul pe care Primăria Constanța vrea să fie construit cartierul se află în extravilanul orașului, el urmând să fie trecut în intravilan de către administrația locală. O parte din proprietarii zonei viitorului cartier vor fi expropriați pentru construirea unui parc de 40 de hectare. Parcul va fi primul construit în Constanța ultimilor 30 de ani, a declarat Alin Vintilă, purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanța.

Primăria Constanța a declarat că vor fi expropriate doar persoanele care dețîn terenuri în zona unde va fi amplasat viitorul parc. Pe lângă parcul noului cartier, a mai fost aprobat în unanimitate de către consilierii locali amenajarea unui parc, de 20 de hectare, în municipiul Constanța, potrivit g4media.ro.

Administrația locală cere opinia constănțenilor prin completarea unui chestionar pentru ”a putea pregăti un set de propuneri care să ilustreze cât mai fidel viziunea locuitorilor și constănțenilor despre cum poate fi dezvoltată zona”. Este lansat un concurs public de soluții organizat de Organizația Arhitecților din România care va avea un câștigător ce va realiza proiectarea viitorului cartier al orașului, a mai explicat Alin Vintilă.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here