Un escroc din Galați a înșelat peste 19 oameni. Cum acționa individul care se prezenta”om de afaceri” prosper

Politia. Sursa FOTO: /Pixabay.com
Politia. Sursa FOTO: /Pixabay.com

Un bărbat de 32 de ani din Galaţi, care a vrut să se facă nevăzut şi s-a mutat la Bucureşti, este acuzat de înşelăciuni, furturi şi abuz de încredere.

Poliţiştii au identificat nu mai puţin de nouăsprezece păgubiţi. Bărbatul şi cei din anturajul lui i-au convins pe aceştia să le pună la dispoziţie maşini, echipamente electronice. Sau chiar să facă împrumuturi în numele lor.

Cum acţiona individul

Bunurile ajungeau imediat la casele de amanet. Ratele nu erau plătite niciodată, potrivit stirileprotv.ro. Prejudiciul evaluat până acum se ridică la circa jumătate de milion de lei.

Bărbatul se dădea drept un om de afaceri prosper. Aproape toţi cei pe care îi întâlnea erau convinşi să intre alături de el în tot felul de inginerii financiare. Ei ar fi trebuit să le aducă mulţi bani. În scenele filmate de o cameră de supraveghere individul îl păcălea pe un bărbat să îi împrumute un sistem de sunet profesional.

„Le lua pur şi simplu pe împrumut”

„Mi-a închiriat un sistem audio pe prezumpţia că ar fi un patron de la un local. Ba că-i DJ… Lua lucrul, îl ducea direct la amanet… Le lua pur şi simplu pe împrumut. Cu gândul că să facem bani împreună, cum zicea el.” Sisteme audio, camere video, aparate foto. Nu ştiu. Suntem 14 sau 15 păgubiţi care ne-am unit.”, a spus o victimă.

Pagubă de peste un miliard de lei

După ce lua echipamentele pe care pretindea că le va închiria, omul dispărea. Şi mai mare a fost paguba în cazul unui bărbat pe care l-a convins să gireze o serie întreagă de împrumuturi la instituţii bancare. Comisionul perceput poate ajunge şi la 400%.

„După o perioadă de timp a început să îmi vină plicurile acasă cu citaţii. Că nu plăteşte, că girantul, că titularul. Multe tare, vreun miliard şi ceva. Şmecher, că are vilă, că are familie, că are case. Că la mine vin banii din afaceri. Din chirii, din Doamne iartă-mă.”, a spus altă victimă.

Suspectul, reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore

Poliţiştii au pus cap la cap plângerile depuse de 11 păgubiţi, persoane fizice şi juridice. Au audiat apoi 16 suspecţi implicaţi, în măsură diferită. Toate pistele i-au condus către bărbatul de 32 de ani.

„Principalul suspect a fost reţinut pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore. Prejudiciul, până în momentul de faţă, se ridică la suma de 450 de mii de lei.”, a declarat agent-şef principal Ciprian Stoica, IPJ Galaţi.

Magistraţii Judecătoriei Galaţi au hotărât să îl plaseze sub control judiciar, pentru 60 de zile. El este cercetat, în continuare, pentru înșelăciune, abuz de încredere, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, amenințare și furt.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here