Trimis judecată de DNA în două dosare, Gheorghe Nichita deschide lista PRU la Iaşi

Gheorghe Nichita

Fostul primar al Iașului Gheorghe Nichita, trimis în judecată de DNA în două dosare, a anunțat că va candida la Camera Deputaților pe listele PRU.

Gheorghe Nichita a făcut anunțul intrării sale în PRU duminică, într-o conferință de presă, la care a fost prezent și liderul partidului, Bogdan Diaconu. „Nu am venit la bine, că la acest partid nu e totul pus pe masă, ci am venit la greu. Este ceva timp de când Bogdan Diaconu face eforturi să mă convingă. Am ales un partid care are în doctrina să un lucru foarte important, să-i unească pe români. Sunt mulți din PSD care au venit lângă mine, vor mai veni și alții”, a spus Gheorghe Nichita.

El a precizat că a devenit noul lider al PRU Iași și că va deschide lista acestui partid la deputați în județ, în timp ce la Senat pe prima poziție figurează pilotul Andrei Piticas, din București. Locul doi la Camera Deputaților este ocupat de Sebastian Tătaru, fost lider al PER Iași, în timp ce la Senat pe locul doi apare Doru Alexandrescu, fost lider al BNS Iași.

Gheorghe Nichita a spus că nu credea că va fi izolat și izgonit din PSD Iași, după ce a condus nouă ani această organizație, adăugând că, deocamdată, nu a contactat niciun primar PSD din județ, dar că se va întâlni cu aceștia în campanie, pentru a le cere sprijinul.  Întrebat câtă credibilitate are, în condițiile în care este trimis în judecată de procurorii DNA în două dosare, Nichita a răspuns: „Povestea cu dosarele nu cred că influențează electoratul. Nu pot discuta acum despre dosare, ele își vor urma cursul, în orice caz sunt  acuzat pe niște denunțuri mincinoase”.

Liderul PRU, Bogdan Diaconu, a spus că n-a fost ușoară aducerea lui Gheorghe Nichita în PRU, el precizând că organizația de la Iași devine cea mai puternică din Moldova.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here