Tribunalul Prahova: fostul primar din Piatra Neamț Gheorghe Ștefan va face trei ani și jumătate de închisoare

Pinalti se întoarce la închisoare

Fostul primar al orașului Piatra Neamț Gheorghe Ștefan, condamnat la închisoare cu executare în dosarul Microsoft și în dosarul privind finanțarea PDL, va sta trei ani și jumătate în detenție după contopirea pedepselor.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, Tribunalul Prahova a admis joi cererea de contopire formulată de Gheorghe Ștefan cu privire la pedepsele de trei ani și jumătate de închisoare și, respectiv, trei ani de detenție pe care le are.

El a fost condamnat la șase ani de detenție în dosarul Microsoft, însă Curtea de Apel Ploiești a redus, în data de 26 iunie, printr-o decizie definitivă, la trei ani și jumătate de închisoare această pedeapsă, după ce a admis o contestație la executare formulată de fostul primar, constatând că sunt incidente dispozițiile articolului 19 din Legea 692/2002 (care prevăd posibilitatea de reducere a pedepsei ca urmare a cooperării în calitate de martor pentru alte cauze asemănătoare — n.red.).

De asemenea, Gheorghe Ștefan a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel București în luna aprilie la trei ani de detenție în dosarul privind finanțarea PDL. Astfel, Tribunalul Prahova a constatat că faptele pentru care a fost condamnat Gheorghe Ștefan în cele două dosare sunt concurente și a stabilit că, în urma contopirii pedepselor, fostul primar va executa pedeapsa cea mai grea, aceea de trei ani și șase luni de detenție.

Decizia postată pe portalul instanțelor de judecată poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here