Tribunalul Ialomița a respins cererea de eliberare condiționată a lui Nicușor Constantinescu

Nicuşor Constantinescu despre magistrați Nicuşor Constantinescu

Tribunalul Ialomiţa a respins miercuri contestaţia la executare formulată de fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu, în cazul condamnării la cinci ani de închisoare.

Nicuşor Constantinescu, încarcerat la Penitenciarul Slobozia, a înregistrat pe 15 februarie la Tribunalul Ialomiţa o contestaţie la executare. El a formulat şi o solicitare legată de intervenirea unei legi penale mai noi în cazul acestei condamnări. Ambele solicitări au fost comasate, iar dosarul s-a judecat pe data de 8 martie, instanţa amânând pronunţarea pentru o săptămână. Pe data de 15 martie, Tribunalul Ialomiţa a decis să respingă ambele solicitări ale lui Nicuşor Constantinescu.

“Respinge cererea formulată de persoana condamnată Constantinescu Nicuşor Daniel (date) întemeiată pe dispoziţiile art. 595 alin. 1 Cod procedură penală – intervenirea unei legi penale noi. Respinge contestaţia la executare formulată de aceeaşi persoană condamnată”,  se arată în decizia magistraţilor. Decizia Tribunalului Ialomiţa nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de trei zile de la comunicare.

Nicuşor Constantinescu execută, din 29 iunie 2016, o pedeapsă de cinci ani de închisoare, primită după ce Curtea de Apel Constanţa l-a găsit vinovat de abuz în serviciu pentru că, în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean, a iniţiat două proiecte de hotărâre, adoptate apoi de plen, prin care era evacuat Centrul Militar Zonal din sediul pe care îl ocupa, ambele fiind anulate de instanţă. De asemenea, instanţa a considerat că el nu a asigurat o finanţare corespunzătoare pentru Centrul Militar Zonal în perioada 2009 – 2013.

El a solicitat şi o cerere de casare a acestei condamnări, dar  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât în urmă cu o lună respingerea acesteia ca nefondată.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here