Tribunalul Bihor a anulat alegerea lui Pasztor Sandor în funcția de președinte al Consiliului Județean

Tribunalul Bihor a anulat hotărârile Consiliului Județean privind alegerea în funcția de președinte a lui Pasztor Sandor (UDMR) și respectiv în cea de vicepreședinți a lui Traian Bodea (ALDE) și Ioan Mang (PSD).

„Admite acțiunea formulată de reclamantul Partidul Național Liberal — Filiala Bihor în contradictoriu cu pârâții Consiliul Județean Bihor, Pasztor Sandor, Bodea Traian și Mang loan, și în consecință: Dispune anularea Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 152/28.06.2016 privind alegerea președintelui Consiliului Județean Bihor și a Hotărârii Consiliului Județean Bihor nr. 153/28.06.2016 privind alegerea vicepreședinților Consiliului Județean Bihor”, se precizează în soluția Tribunalului Bihor, postată pe portalul instanței.

Decizia nu este însă definitivă, ea putând fi atacată în termen de 15 zile de la comunicare, la Curtea de Apel Oradea. Alianța PSD-ALDE-UDMR va contesta la Curtea de Apel decizia Tribunalului, a declarat Pasztor Sandor..

PNL a contestat legalitatea alegerilor din 28 iunie pentru conducerea CJ Bihor pe considerentul că reprezentanții în forul județean a celor trei formațiuni care au constituit majoritatea după scrutinul pentru locale – PSD, UDMR și ALDE, ar fi încălcat prevederile legale privind secretul votului. La momentul respectiv, aleșii liberali au părăsit ședința, refuzând să voteze, iar reprezentantul UDMR, Pasztor Sandor, a fost desemnat președinte și cei ai PSD și ALDE, Ioan Mang și Traian Bodea, vicepreședinți.

Consilierul județean Mircea Mălan, cel care era propus pentru conducerea CJ din partea grupului PNL, declara că cei 17 consilieri ai PNL au părăsit ședința deoarece „secretul votului nu a fost asigurat așa cum spune legea, practic, UDMR, PSD și ALDE au votat la vedere, împotriva dispozițiilor legale”.

„Nu puteam ceda funcția de președinte fără luptă, pentru că am promis oamenilor în campania electorală și pentru că oamenii ne-au votat pentru ce le-am promis. Nu puteam ceda, așa cum a făcut PSD-ul, funcția de președinte către UDMR, pentru că UDMR-ul are șapte consilieri județeni, iar PNL-ul are 17. Nu putem face tocmeli politice pe voturile oamenilor și contrainteresele județului Bihor”, a declarat, la momentul respectiv, Mircea Mălan.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.