TRAGEDIE. Zece oameni, printre care și pacienți, au murit într-un incendiu izbucnit la Secția ATI COVID a Spitalului Județean Neamț

sursa: Monitorul de Nemt

Mai multe pacienți, infectați cu COVID, au murit, după ce un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă seară la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean din Piatra Neamț.

UPDATE: 21.00 Șapte persoane sunt în stare critică, dintre care și medicul de gardă. Acesta are arsuri de gardul II și III pe 80 la sută din suprafața corpului. Potrivit ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, mai multe cadre medicale au suferit arsuri.

SURSA: Emanoil Ungureanu, FB

UPDATE 20:53. Comunicat al Spitalului Județean Neamț: „Sâmbătă seară, în jurul orei 18.30, la Spitalul Județean de Urgență (SJU) Piatra Neamț a avut loc un incendiu care a afectat secția de ATI – unde erau internați, în două saloane, 16 pacienți. La acest moment șapte dintre pacienți sunt decedați, iar al optulea se află în stare critică.

În același timp, un medic care se afla în secție se află în stare gravă, suferind răni extinse.

Ceilalți pacienți nu mai pot fi îngrijiți în secția de ATI și urmează să se facă toate demersurile pentru a fi transferați către alte spitale.

Conducerea SJU Piatra Neamț îi asigură pe pacienți că, în continuare, echipa medicală este la muncă și intervine pentru a oferi tratamentul necesar celorlalți pacienți internați în celelalte secții ale unității medicale”.

UPDATE 20:52. Autoritățile anunță că numărul victimelor a crescut la 10.

UPDATE: 20.30 Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se deplasează către Piatra Neamț. Din primele informații, cauza incendiului ar fi un scurt circuit.

UPDATE: 20.00 Opt răniți în incendiu vor fi transportați cu ambulanțele la Iași.

Potrivit purtătoarei de cuvânt ISU Neamț, Irina Popa, cei decedați erau bolnavi de coronavirus și erau intubați.

 Medicul de gardă, care a încercat să-i salveze pe pacienți, a suferit arsuri pe 80% din suprafaţa corpului.

La fața locului, pompierii au acționat cu cinci autospeciale, potrivit unui anunț al Inspectoratului General pentru Situații de urgență.

Autoritățile au activat planul roșu, iar mai multe ambulanțe din județele limitrofe au fost solicitate.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here