Tot personalul Spitalului Suceava, în carantină:„Cei care nu acceptă, lasă locul liber”

Măsuri dure la Spitalul din Suceava. Secretarul de stat Ionel Oprea, care coordonează echipa militară de conducere a unității medicale, a anunțat că angajații spitalului vor trebui să între în carantină, urmând a fi cazați în căminele universității.

„L-am anunţat şi pe domnul prefect. Personalul care acceptă se mută în locaţia obţinută. De astăzi, începem să instituim carantina instituţionalizată pentru cadrele medicale de la spital. Cei care nu acceptă lasă locul liber. Au varianta şomajului tehnic, pleacă în concediu fără plată, în concediu de odihnă sau suspendarea contractului de muncă. Ca să pot apoi să vacantez postul şi să cer reţelei naţionale specialişti din alte părţi ca să ne facem treaba. Medicii nu mai pot merge acasă, pentru că există riscul să se îmbolnăvească din familii. Avem astfel controlul asupra oamenilor din serviciul nostru. Vine cu maşina de la 300 de metri, din campus până la intrarea în spital, iar astfel limitez riscul de a fi infectat. Pentru cine vrea, cine nu vrea, nu facem cu forţa”, a spus Ionel Oprea, pentru Monitorul de Suceava.

În ultimele 72 de ore, s-au efectuat 288 de teste și 50 s-au dovedit pozitive, dar mai există personal care urmează să fie testat. „Deci iată că mai avem această boală în echipă”, a declarat Ionel Oprea.

Peste 700 de cadre medicale de la Suceava, testate pozitiv

Manuela Șestac, medic primar neurochirurg la Spitalul Județean Suceava, este lider de sindicat și se numără printre cadrele medicale infectate cu Covid-19.

„Știu că a fost în presă o declarație a domnului general Oprea, pe care nici colegii mei nu au înțeles-o, și nici eu personal: anume că personalul medical care nu acceptă carantina instituționalizată are varianta șomajului tehnic sau a suspendării contractului de muncă. Colegii mei m-au întrebat ce înseamnă asta, la ce să se aștepte. Am întrebat și eu la rândul meu la ce personal medical se referă: la personalul medical suspect, la personalul medical infectat sau la personal medical sănătos. Din ce știu eu, conform definiției de caz emisă de INSP, personalul medical care poartă echipament medical standard nu este considerat contact apropiat. Prin urmare, nu poate face obiectul unei restricții. Nu văd de ce pentru cadrele medicale sănătoase, care utilizează corespunzător echipament de protecție, să intre în carantină instituționalizată”, a declarat medicul la Digi24.

Acuzații grave ale unui medic din Suceava:„Flutur e în spital ca să nu dea socoteală. Sistemul lui mafiot ne-a adus aici”.

Mesaj cutremurător de la Prințesa Urbană: „Socrul meu e în stare gravă la Suceava. Nu l-a văzut niciun medic, omul se sufocă”

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.