vineri, iulie 19, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăTimișoara: Un stadion nou în valoare de 600 de milioane de lei...

Timișoara: Un stadion nou în valoare de 600 de milioane de lei ar urma să fie amenajat în locul celui actual

-

Un nou stadion ar urma să se amenajeze la Timișoara în locul stadionului ‘”Dan Păltinișanu’’, de către Compania Națională de Investiții (CNI ). Din 4 variante elaborate de cei care au făcut Studiul de Prefezabilitate au rămas două.

Din acestea, ar urma să se aprobe varianta care prevede alocarea sumei de 600 de milioane de lei pentru noul stadion.

Deoarece fondurile nu vor proveni doar de la CNI, ci și de la CJ Timiș, consilierii județeni vor trebui să aprobe într-o ședința extraordinară indicatorii tehnico-economici ai proiectului de investiție al stadionului care va avea 30.000 de locuri.

Cât va costa noul stadion

Documentația pentru varianta 3 de lucru prevede că stadionul va costa 600.216.062 lei cu TVA (121.856.436 de euro). Cea mai mare sumă, 505.001.364 lei, va fi alocată de Compania Națională de Investiții.

Amenajarea noului stadion, care nu va fi dotat și cu pistă de atletism, ar urmă să se facă în 4 ani. Construcția propriu-zisă s-ar realiza în circa 2 ani și jumătate, restul însemnând studii, licitație, obținerea de avize.

Consilierii județeni trebuie să aprobe vineri, în ședința extraordinară, indicatorii tehnico-economici, finanțarea noului obiectiv. Dar și aprobarea demolării vechiului stadion și amenajarea celui nou pe același amplasament. Acest lucru este necesar pentru ca investiția să fie promovată într-o Hotărâre de Guvern care să prevadă documentația tehnică și Devizul General elaborat la faza Studiu de prefezabilitate.

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism”

„Mergem înainte cu proiectul noului stadion al Timișoarei. Fără pistă de atletism. Vinerea această supunem aprobării indicatorii tehnico – economici ai stadionului pe care îl vom construi pe locația actualei arene.
Vorbim de un stadion de 30.000 de locuri. Dintre variantele propuse de studiul de prefezabilitate am ales-o pe cea cu cel mai bun raport facilități – cost. Atașat vedeți randarea acesteia.
Investiția este estimată în această fază la aproape 122 milioane euro cu TVA. In sarcina Consiliului Județean întrând o cofinanțare de 11 milioane euro, atât cheltuieli eligible, cât și neeligibile. Restul sumei va fi asigurat prin bugetul național.

Ca timp de realizare, studiul de prefezabilitate estimează că acesta ar putea fi construit în 4 ani. Aici incluzând studiul de fezabilitate și proiectarea obiectivului.

Investiția va fi realizată de către Compania Națională de Investiții, arena urmând a fi predată în patrimoniul județului” a anunțat președintele Consiliului Județean Timiș Alin Nica, pe pagina lui de Facebook.

Noul stadion, finalizat în 2026

Vor mai fi organizate licitații pentru Studiul de Fezabilitate, proiectul tehnic. Dar și pentru execuția propriu-zisă a lucrării. În paralel, se va demola actualul stadion „Dan Păltinișanu”.

Noul stadion de la Timișoara ar putea fi gata cel târziu în 2026, potrivit opiniatimisoarei.ro.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Publicitatea la ţigările electronice, interzisă: Iohannis a promulgat legea!

0
Publicitatea explicită pentru produsele din tutun, dispozitivele și ţigaretele electronice, inclusiv de tip Vape sau pentru încălzirea tutunului este interzisă, conform prevederilor unei legi care a fost promulgată vineri de preşedintele Klaus Iohannis. CITEŞTE ŞI: Grindeanu, ceartă cu Ciucă: Și...