luni, noiembrie 25, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri de ultimă orăTimișoara, primul mare oraș unde rata de infectare a trecut de 6...

Timișoara, primul mare oraș unde rata de infectare a trecut de 6 la mie. Ce restricții vor fi aplicate

-

Rata de infectare în Timișoara a depășit 6 la mia de locuitori, ajungând duminică la 6,58. Conform unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.

Sunt exceptate  persoanele vaccinate anti-COVID. Ele vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00, potrivit hotnews.ro.
 

Timișoara, rată de infectare de 6,58

Timișoara a ajuns la o rată de infectare de 6,58. Este municipiul din România cu cea mai mare incidență a cazurilor de COVID-19.
Potrivit unei Hotărâri adoptate joi de către guvern, în localitățile în care rata de infectare trece de 6 la mie, dar nu depășește 7,5, va fi instituită carantina de noapte în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.
Sunt exceptate însă persoanele vaccinate anti-COVID, care vor putea ieși din casă și în intervalul 05.00-20.00.
În localitățile în care rata de infectare este mai mare de 6, dar nu depășește 7,5, magazinele vor fi închise de la ora 18.00 în zilele de vineri, sâmbătă și duminică.


Ce prevede decizia Comitetului Național pentru Situații de Urgență

  • Art.1 – (1) Se propune interzicerea circulației persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în zilele de vineri, sâmbătă și duminică, în intervalul orar 20,00-5,00. Este cazul localităților unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, cu unele excepții.
  • Art.2 – Se propune ca de la interdicția de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, aplicabilă pe tot parcursul săptămânii, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile depășește 7,5/1.000 de locuitori, pentru intervalul orar 20,00-5,00 să se introducă o nouă excepție pentru persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare și care fac dovada îndeplinirii acestei condiții prin intermediul certificatului de vaccinare sau certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19.
  • Art.3 – (1) Se propune limitarea programului de lucru cu publicul în intervalul orar 5,00-18,00, pentru operatorii economici care desfășoară activități de comerț/prestări de servicii în spații închise și/sau deschise, publice și/sau private, în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 7,5/1.000 de locuitori, pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică. În intervalul orar 18,00-5,00, operatorii economici pot activa doar în relația cu operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu.
  • (2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), unitățile farmaceutice, benzinăriile, operatorii economici cu activitate de livrare la domiciliu, precum și operatorii economici din domeniul transportului rutier de persoane și rutier de mărfuri își pot desfășura activitatea în regim normal de muncă, cu respectarea normelor de protecție sanitară.
  • (3) Măsura prevăzută la alin. (1) nu se mai aplică dacă incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 5,5/1.000 de locuitori.
  • Art.4 – Se propune creșterea vârstei până la care copii sunt exceptați de la obligația prezentării rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatului negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore, necesar pentru participarea la activități unde accesul este permis sub această condiție, de la 6 ani la 12 ani.
  • Art.5 – Se propune ca în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1.000 de locuitori și mai mică sau egală cu 6/1.000 de locuitori, la nivelul centrelor comerciale în care își desfășoară activitatea mai mulți operatori economici, zonele de servire a preparatelor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice să fie delimitate de restul spațiului, astfel încât accesul în aceste zone să fie permis doar pe baza certificatului digital al Uniunii Europene privind COVID19 sau, în cazul persoanelor fizice provenite din state ale căror autorități nu emit certificate digitale ale Uniunii Europene privind COVID-19 sau documente compatibile cu aceste certificate, în baza unui document, pe suport hârtie sau în format electronic, care să ateste vaccinarea, testarea sau vindecarea de infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Şoşoacă a ameninţat un bărbat cu bătaia: Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu una?

0
Șefa formațiunii SOS România, exclusă de justiție din cursa prezidențială, a intrat într-o altercație cu un bărbat, chiar în secția de votare. CITEŞTE ŞI: Şoşoacă a făcut scandal la urne "Hai mă, ai tupeu să mă împuști, sau îți trag eu...