Timișoara. Gândaci morți și produse de patiserie expirate vândute în piețe

Mizerie
Mizerie. Sursa foto: antena3

 Activitatea a 22 de unități comerciale din piețele din Timișoara a fost oprită de inspectorii de la Protecția Consumatorilor, care au găsit produse expirate de un an de zile și gândacii morți.

Amenzile aplicate au depășit jumătate de milion de lei, inspectorii ANPC găsind gândaci, mizerie și produse expirate în piețele de lactate și carne din municipiu. De asemenea, au fost verificate și laboratoarele de patiserie din oraș unde au găsit nereguli majore, 44 de unități fiind considerate problematice, potrivit .antena3.ro.

Vânzătorii au spus ca nu există gândaci, ceea ce au văzut comisarii fiind bucăți mici de brânză care cad de pe brânzeturi și se îngălbenesc din cauza frigului. Vânzătorii susțin că există analize făcute pentru produsele comercializate, nefiind semnalate cazuri de intoxicație în ultimii 30 de ani. Vitrinele frigorifice puse la dispoziție de Administrația Piețelor vânzătorilor sunt ruginite și vechi de 30 de ani, spun inspectorilor ANPC. În laboratoarele de patiserie și panificație din Timișoara au fost descoperite mizerie, produse expirate de acum un an, depozitate necorespunzător, pe tăvi ruginite. 22 de unități au fost oprite temporal,  alte 22  fiind închise pentru o perioadă de cel mult 6 luni. Amenzile aplicate se ridică la peste 600.000 de lei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here