Târgu Mureș: Proiect al primăriei pentru achiziţionarea a 250 de biciclete

Viceprimarul din Târgu Mureş, Peti Andras, a declarat miercuri, într-o conferinţă de presă, că în baza unui proiect pe care intenţionează să îl promoveze în Consiliul Local, municipalitatea ar putea achiziţiona 250 de biciclete şi va demara un serviciu de bike sharing, informează Portalul național de administrație.

biciclete“Există un demers de o vreme să realizăm planul de mobilitate urbană, un proiect strategic de a dezvolta sisteme rutiere de circulaţie a persoanelor, a mărfurilor şi a serviciilor într-o zonă geografică determinată, între altele cu scopul de a realiza acest sistem de transport multifuncţional cât mai ecologic, cât mai sănătos şi cât mai eficient. În acest demers se înscrie şi punerea în mişcare a serviciului de bike sharing, de închiriere a bicicletelor, pe care noi îl dorim. Ulterior vom reveni cu un regulament de folosire a acestor biciclete (…) proiectul prevede alocarea sumei de 300.000 de lei din rezerva bugetară pentru cumpărarea a 250 de biciclete pentru femei, bărbaţi şi copii”, a arătat Peti, care a precizat că va promova proiectul de hotărâre la proxima şedinţă a Consiliului Local.

Potrivit acestuia, proiectul prevede că vor fi amenajate puncte de închiriere în zonele frecventate de turişti, cum ar fi centrul oraşului, centrul istoric, Cetatea, Complexul de Agrement şi Sport Mureşul, Platoul Corneşti, Parcul Municipal şi altele.

 

 

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here