Târgu Mureș: Primarul Dorin Florea vrea dezbatere naţională pe tema imobilelor în paragină

Primarul municipiului Târgu Mureş, Dorin Florea, a anunţat că doreşte de urgenţă organizarea unei dezbateri naţionale pe marginea terenurilor şi imobilelor aflate în paragină, scrie Portalul național de administrație publică.

Dorin Florea
Dorin Florea

Edilul a afirmat că guvernele care s-au succedat şi Parlamentul au ignorat această problemă spinoasă.

“Sunt revoltat pentru că de cel puţin opt ani, în toate forurile administraţiilor locale, s-a ridicat problema terenurilor şi clădirilor aflate în paragină. De ani de zile guvernele şi Parlamentul tergiversează o situaţie reală a României, care a devenit îngrijorătoare. Administraţiile locale, aflate de multe ori la cheremul experienţelor legislative, sunt blocate şi puse în incapacitatea de a lua măsuri aferente într-o activitate care se doreşte de vârf. Fie că se numesc şcoli, spitale, muzee, există o serie de clădiri care la ora actuală sunt improprii activităţilor, neputând fi puse la punct nici de adevăraţii proprietari, dar nici de administraţiile locale. De aceea, cred că se impune o analiză serioasă a acestei situaţii, să se recunoască greşelile uriaşe care s-au făcut prin retrocedările neinspirate. De aceea, cer o dezbatere serioasă, politică şi parlamentară, pe această chestiune”, a susţinut primarul din Târgu Mureş.

 

Dorin Florea a subliniat că se asistă la modul în care se rostogoleşte această “nevolnicie” an de an şi că situaţia este des întâlnită în Transilvania, unde retrocedările au ajuns la “cote halucinante”. “Alt tip de imobile constituie clădiri în paragină aflate în custodia sau în proprietatea unor ministere, regii, companii naţionale, care nu le folosesc, fiind o piatră de moară şi pentru ele, dar blocând în acelaşi timp proiecte mari de dezvoltare ale oraşelor. Mă refer la Ministerul Transporturilor, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului, Ministerul Tineretului şi Sportului şi altele, la regii, la companiile de gaz metan. În România nu se poartă o discuţie reală pe această temă. De aceea, se impune, de urgenţă, o abordare legislativă coerentă şi curajoasă, pentru că altfel degeaba i se oferă României o serie de finanţări internaţionale, de dezvoltare, deoarece noi singuri ne blocăm în toate aceste abordări”, a afirmat Dorin Florea.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here