UPDATE Târgu Mureș: Marș pentru autonomie în Ținutul Secuiesc, cu doar 2.000 de persoane

Ţinutul Secuiesc

Consiliul Naţional Secuiesc (CNS) organizează sâmbătă la Târgu-Mureş mai multe manifestări cu ocazia Zilei libertăţii secuilor, printre care și un marş pentru autonomie în Ţinutul Secuiesc, la care estimează că vor participa 40.000 de persoane.

UPDATE La marșul pentru autonomie în Ținutul Secuiesc nu au participat decât 2.000 de persoane

Marşul pentru autonomie organizat sâmbătă, la Târgu Mureş, de Ziua Libertăţii Secuilor, a reușit să reunească doar puțin peste 2.000 de persoane. Protestul s-a încheiat fără incidente, a anunţat Jandarmeria Română. Manifestarea a fost organizată de Consiliul Naţional Secuiesc, iar la aceasta au luat parte, între alţii, europarlamentarul Tokes Laszlo, Jokin Bildarratz Sorron, reprezentant al Partidului Naţional Basc, Jordi Xucla i Costa, deputat spaniol al Partidului Democrat Catalan European, Gio Paolo Baglioni, consilier juridic al Alianţei Libere Europene (EFA), o serie de reprezentanţi ai UDMR şi conducerea Partidului Popular al Maghiarilor din Transilvania.

Astfel, de la ora 16.00, va avea loc o ceremonie la Monumentul Secuilor Martiri din Târgu-Mureş, iar la finalul acesteia, începând cu ora 17.30, participanţii vor porni într-un marş de la Monument spre sediul Instituţiei Prefectului judeţului Mureş.

Preşedintele CNS, Balázs Izsák, estima că la manifestare vor lua parte circa 40.000 de persoane, marşul fiind o acţiune pentru susţinerea autonomiei în Ţinutul Secuiesc. Oficialii CNS au apreciat că, în anul Centenarului, este important organizaţiile maghiare să-şi exprie manifeste unitar nevoia de autonomie a Ţinutului Secuiesc.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here