Sute de fântâni din județul Vaslui au secat din cauza secetei

Fintina
Fintina. Sursa foto: wikipedia


1.005 fântâni din cele 7.574 existente în judeţul Vaslui au secat, altele având debitul redus din cauza secetei excesive din ultimele luni. 

Potrivit Prefecturii Vaslui, mai multe cursuri de apă sunt secate, în timp ce în unele localităţi autorităţile locale au dispus ca furnizarea apei să fie restricţionată. Situaţia este mai gravă în mediul rural, potrivit g4media.ro.

„În oraşe şi municipii nu se aplică restricţii în alimentarea cu apă. Sunt 12 localităţi din şase comune unde alimentarea cu apă se face cu unele restricţii orare: Blăgeşti şi Igesti din comuna Blăgeşti, Crăciuneşti, Sasova, Rebricea, Rateşu Cuzii şi Draxeni din comuna Rebricea, Drânceni şi Ghermăneşti din comună Drânceni, satul Vetrişoaia din comuna Vetrişoaia, localităţile Dodeşti şi Urdeşti din comuna Dodeşti şi satul Iveşti din comuna Iveşti. De asemenea, la nivelul judeţului sunt 46 de cursuri de apă secate în totalitate, nouă cursuri de apă secate în proporţie de 50-95% şi cinci cursuri de apă secate în proporţie de sub 50%”, a declarat prefectul judeţului Vaslui, Daniel Onofrei.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here