Suceava: Fostul primar PSD al comunei Udeşti, trimis în judecată

DNA
Un fost ministru de Finanțe și un fost deputat, trimiși în judecată de DNA

Fostul primar PSD al comunei sucevene Udeşti, Săvel Botezatu, casiera Primăriei Udeşti, Marilena Borza, şi avocatul Dorin Andronic au fost trimişi în judecată de către DNA Suceava într-un dosar privind fraudarea subvenţiilor agricole alocate de Uniunea Europeană, informează Mediafax.

DNAPotrivit DNA Suceava, cu ocazia campaniei din anul 2010, primarul Săvel Botezatu, în numele Consiliului Local Udeşti, a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava mai multe documente oficiale falsificate, cu scopul de a obţine ilegal subvenţii de la bugetul Uniunii Europene, în cuantum de 235.726,56 lei. APIA Suceava a respins însă plata subvenției întrucât Consiliul Local Udești nu a respectat condițiile de eligibilitate.

Pentru campaniile din anii 2011 şi 2012, Botezatu a depus, tot în numele Consiliului Local Udeşti, la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură Suceava, mai multe documente oficiale falsificate, cu scopul de a obţine ilegal subvenţii de la bugetul Uniunii Europene.

În baza acestor acte, Săvel Viorel Botezatu a obținut ilegal, în numele Consiliului Local Udești, subvenții în valoare de 607.406,96 lei din bugetul administrat de Uniunea Europeană – Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA).

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.