Statul pierde pe bandă rulantă procesele deschise pentru gropile din asfalt

investiții publice

Din cauza carosabilului plin de gropi, dar şi a zăpezii îngheţate, numărul reparaţiilor din service-urile auto a crescut, în această lună, cu aproximativ 30% faţă de luna decembrie a anului trecut. Statul pierde pe bandă rulantă procesele deschise de asigurători pentru recuperarea daunelor provocate de gropile din asfalt.

Astfel, Compania Naţională de Administrare a Drumurilor Naţionale (CNADNR) a plătit numai anul trecut 666.500 de lei către companiile de asigurări care au dat-o în judecată, cu 75% mai mult decât în anul anterior. Nota de plată pentru drumurile proaste a crescut cel mai mult în Iaşi, unde nu au fost suficiente fonduri pentru lucrările de întreţinere a şoselelor.

Cu toate acestea, angajații de la Drumuri au fost premiați. Curtea de Conturi a sesizat o serie de fraude comise la nivelul CNADNR, care în 2015 ar fi acordat pe nedrept majorări salariale importante unor angajaţi.

Au fost în total 69 de salariați cărora salariile le-au fost mărite cu 75% pentru o aşa-zisă implicare în proiecte de infrastructură rutieră cu finanţare externă, alţi 238 de angajaţi primind sporuri pe acelaşi motiv.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here