Speculă în vreme de coronavirus. Declarația pe propria răspundere vândută cu un leu, în județul Vrancea

Scandalos! În plină pandemie de coronavirus, într-o localitate din județul Vrancea declarațiile pe propria răspundere se vând cu un leu bucata. Poliția a fost sesizată și face cercetări în acest caz.

Cazul a fost făcut public chiar de către primarul comunei Broșteni, Emilian Dumitriu. Într-o postare pe Facebook acesta le adresează un mesaj cetățenilor pentru a-i ruga să nu cumpere declarații pe propria răspundere de la magazinul din sat.

„Dragi broșteneni, am fost informat că declarațiile lăsate la magazinele sătești se vând cu 1 leu bucata. Vă rog să fiți responsabili, să nu le vindeți intre voi, ele sunt gratuite și așa trebuie să rămână. Nu putem face speculă pe vremurile astea, e inadmisibil. Dacă cineva vă solicită bani pentru ele, vă rog sa ma anunțați, să-mi spuneți persoana sau magazinul și voi solicita o verificare amănunțită din partea poliției, pentru ca cei care nu sunt corecți să fie identificați și sancționați. Totodată, vă rog să rămâneți în case. Nu mai socializați, nu vă plimbați pe la vecini, nu mergeți la cumpărături decât în cazuri de urgență, normal ar fi o dată la cateva zile”, a scrsi primarul comunei pe pagina sa de Facebook.

Declarații pe propria răspundere, vândute la magazinul din sat cu un leu bucata

Zeci de cetățeni au reacționat la postarea primarului, unii dintre ei acuzându-l pe acesta că vinde cu un leu declarațiile pentru circulația persoanelor în timpul stării de urgență.

„Domnule primar, în această criza vrei un leu pe o hârtie, rușine să vă fie .Pe lângă acea hârtie dă și o pâine gratis și alti primari și-au dat salariu pe medicamenție pentru oameni care ai nevoie”, a scris, revoltată, o localnică.     

În replică, primarul răspunde: „Leul pe care credeți că l-am luat să vă fie dumneavoastră de folos. Poate nu v-ați informat corect asupra situației create”.

„Bravo, domnule primar pentru atitudine. Nu lăsați niciun magazin să distribuie formulare ( nici gratuit). Ce facem, încurajăm oamenii sa iasă din casa?”.

„Cum profită unii de pe urma unei nenorociri!! Nu le-o fi frică?? N-or avea conștiință?? Rușine! Dacă un agent comercial de pe raza comunei a ajuns să facă speculă cu niște declarații care nu-i aparțin, atunci chiar ar trebui să luați măsuri!”, a scris un alt cetățean.

În acest caz poliția face cercetări, iar cei care au vândut declarații pe propria răspundere cu un leu bucata vor fi sancționați, conform legii.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here