Soția medicului rănit în incendiul de la ATI Neamț: „El atât spunea.. eu sunt bine, ceilalți ardeau”

sursa: MApN

Mărturie emoționantă a soției medicului Cătălin Denciu, grav rănit în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Piatra Neamț. Cu lacrimi în ochi Alina Denciu a povestit că a vorbit cu soţul ei la scurt în timp ce acesta se afla în ambulanță. Ea crede că transferul la un spital din Belgia este „șansa lui”.

„Era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. El atât spunea.. eu sunt bine, ceilalți ardeau. Era siderat de ce se întâmplase și de ceea ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse. Soţul meu a lucrat timp de un am de zile în Bruxelles, la anestezie, şi eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie să ajut românii, nu să mă duc în altă parte şi din cauza aceasta a rămas în ţară cu mine”, a afirmat Alina Denciu, la Digi 24.

Alina Denciu a mărturisit că transferul soțului în Belgia este ”șansa lui de recuperare”.

„Asta am discutat cu toţi colegii, şi de specialitatea de plastică şi ceilalţi. Trebuia musai să i se acorde şansa maximală. E suficient că i-au acordat minima şansă de a supravieţui într-un spital românesc, făcându-şi treaba, măcar şansa de recuperare să o aibă. El era un om care îşi făcea treaba. Nu stătea să comenteze. Era un om corect şi spera la corectitudine şi din partea celorlalţi. Nu ştiu dacă eu ar trebui să îl caracterizez. Când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Cred că ar trebui întrebaţi pacienţii pe care i-a tratat şi care îmi trimit mesaje peste mesaje de sprijin şi de încurajare. Nu ştiu. Sper să fie bine”, a spus Alina Denciu.

Medicul Cătălin Denciu a fost grav rănit în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean Neamț, după ce a sărit în foc pentru a-și salva pacienții. El a fost transportat, duminică, cu un avion militar la un spital din Belgia.

Parchetul General a început ancheta la ATI Neamţ: “Au fost finalizate patru dintre necropsii, vor fi ridicate dispozitive şi echipamente medicale”

TRAGEDIE. Zece oameni, printre care și pacienți, au murit într-un incendiu izbucnit la Secția ATI COVID a Spitalului Județean Neamț

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here