Sorin Grindeanu: au fost momente când mi-aş fi dorit să fac parte în continuare din administraţia locală

protecţia datelor cu caracter personal

Premierul Sorin Grindeanu a declarat luni, în cadrul Adunării Generale a Asociaţiei Comunelor din România, că în ultimele săptămâni şi-ar fi dorit să fi făcut parte în continuare din administraţia locală.

„Şi eu provin din administraţia publică locală. De multe ori în aceste săptămâni credeţi-mă că mi-aş fi dorit să fi făcut parte în continuare din rândurile dumneavoastră, dar totodată vă spun că trebuie să facem aceste schimbări”, a spus premierul, în aplauzele primarilor, referindu-se la aplicarea programului de guvernare al PSD, în care se află şi un angajament de reducere a decalajelor.

Sorin Grindeanu a reluat tema „celor două Românii”, spunând că există diferenţe majore între cetăţenii din mediul urban şi cei din mediul rural. „În continuare 47% din populaţia României trăieşte în mediul rural. Aproape 80% din teritoriu sau peste 80% este administrat de dumneavoastră, de comune. S-au schimbat foarte multe lucruri, dar în continuare de foarte multe ori parcă avem două Românii: o Românie urbană şi o Românie rurală. Diferenţele dintre rural şi urban sunt din ce în ce mai mari”, a spus premierul.

El a afirmat că mulţi români trăiesc după standarde occidentale, dar în continuare există cetăţeni care nu au apă, canalizare, astfalt sau educaţie de calitate. „Să fim sinceri şi realişti: trebuie să oferim tinerilor şi oamenilor aceeaşi şansă în viaţă, indiferent de locul unde se nasc”, a mai spus Sorin Grindeanu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here