Șoferii care nu prezintă polița RCA pe hârtie nu vor mai fi amendați. Aceasta va putea fi prezentată și în format electronic, pe telefon

sursa: Politia Romana
sursa: Politia Romana

Șoferii nu vor mai fi amendați dacă nu prezintă în original, pe hârtie, polița RCA. Ele vor putea fi prezentate și în format electronic, pe telefon. Modificările intră în vigoare în termen de trei zile de la data publicării acestora în „Monitorul Oficial” al României.

Miercuri, Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară a aprobat modificarea și completarea normei privind asigurările auto din România în ceea ce privește articolul care reglementează dovada încheierii asigurării RCA, potrivit Digi 24.

Dovada încheierii asigurării RCA o constituie:

– polița de asigurare RCA și contractul RCA emise de către asigurătorul RCA, pentru perioada de valabilitate înscrisă, prezentate pe suport hârtie sau în format electronic.

– dovada asigurării de răspundere civilă a vehiculelor, eliberată de asigurătorii RCA din alte state, cu valabilitate pe teritoriul României și numai pentru perioada menționată în aceasta, sau polița de asigurare de frontieră pentru vehiculele înmatriculate/înregistrate în afara Spațiului Economic European și a Confederației Elvețiene, prezentată pe suport de hârtie sau în format electronic.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here