Șofer prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist cu suma de 5.000 de lei

Un bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Vâlcea este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a fost pUn bărbat în vârstă de 49 de ani, din județul Vâlcea este cercetat în stare de arest preventiv pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită, după ce a fost prins în flagrant în timp ce încerca să mituiască un polițist cu suma de 5.000 de lei pentru a scăpa de răspundere într-un dosar de cercetare penală.i pentru a scăpa de răspundere într-un dosar de cercetare penală.

Lucrători de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Anticorupţie Gorj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, au realizat, la data de 10 octombrie 2020, prinderea în flagrant a bărbatului, în timp oferea mita în sumă de 5.000 de lei, unui agent de poliție din cadrul I.P.J. Gorj – Post poliție Săcelu.

„În schimbul banilor, agentul de poliție ar fi trebuit să nu dispună măsurile legale împotriva mituitorului, în condițiile în care era cercetat într-un dosar penal ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni la regimul circulației rutiere. Fapta pentru care i se întocmise dosar penal a fost înregistrată de polițist la data de 04 octombrie a.c., când acesta, în timp ce se afla în serviciu, l-a depistat în trafic pe bărbatul din Vâlcea, care conducea autoturismul personal pe raza localității Bengești Ciocadia, sub influența băuturilor alcoolice, respectiv 0.44 mg/litru alcool pur în aer expirat. Fiind citat la sediul postului de poliție pentru audieri, conducătorul auto a oferit polițistului suma de bani menționată, cu titlu de mită”, a anunțat DGA.

Imediat, agentul de poliție a formulat denunț la D.G.A. – Serviciul Județean Anticorupție Gorj, care a fost înaintat de îndată unității de parchet competente, fiind organizată acțiunea de prindere în flagrant.

Inculpatul a fost condus pentru cercetări la Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, iar procurorul de caz a dispus reținerea acestuia pe o perioadă de 24 ore, pentru săvârșirea infracțiunii de dare de mită.

În cursul zilei de ieri, 11 octombrie, inculpatul a fost prezentat Tribunalului Gorj, cu propunere de arestare preventivă, iar instanța a dispus măsura arestării preventive pe o perioadă de 30 de zile.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here