Slatina: Cartierul Clocociov, modernizat pe fonduri europene

Reprezentanţii Primăriei Slatina au anunţat, marţi, finalizarea a încă un proiect derulat cu fonduri europene în municipiu, ce a vizat modernizarea mai multor străzi din cartierul Clocociov, scrie adevarul.ro.  

asfaltare SlatinaLucrarea a fost parte a Planului Integrat de Dezvoltare Urbană al oraşului, ce cuprinde nu mai puţin de 13 mari proiecte axate pe reabilitarea şi modernizarea mai multor cartiere din oraş.

Proiectul a vizat reabilitarea ansamblului de străzi Basarabilor – Banului – Mănăstirii – Milcovului – Poienii – Cuza Vodă, derulat prin Programul Operaţional Regional (POR).

Valoarea proiectului s-a ridicat la 18 milioane de lei inclusiv TVA. Lucrările de reabilitare a întregii zone mărginite de străzile ce au fost parte a proiectului, respectiv Basarabilor – Banului – Mănăstirii – Milcovului – Poienii – Cuza Vodă, s-au desfăşurat pe o suprafaţă de 70.126 mp.

„Practic, prin acest proiect finalizat acum s-a reuşit scoaterea din mocirlă şi modernizarea întregii zone cuprinse de străzile unde s-a lucrat efectiv. S-au reabilitat peste 70.000 mp carosabil şi trotuat, ceea ce nu este deloc puţin. Lucrările arată acum bine, cu o mică observaţie pentru strada Basarabilor din cauză că cei de la Gaze nu au adus carosabilul la starea iniţială cum se cere în acte, dar situaţia este pe cale de rezolvare şi aici. A fost o lucrarea extrem de importantă pentru că, în afară de faptul că s-a modernizat aproape întregul cartier Clocociov, acest proiect face legătura dintre fostul magazin Oltul şi ieşirea din Slatina spre oraşul Drăgăneşti-Olt. Din punctul meu de vedere, eu cred că ne-am atins obiectivul cu acest proiect finalizat acum”, a declarat edilul Minel Prina.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here