Sibiu. Un bărbat a luat 76 de credite online în numele altor persoane

Politia. Sursa FOTO: /Pixabay.com
Politia. Sursa FOTO: /Pixabay.com

Un bărbat în vârstă de 35 de ani a fost reținut, joi, după ce a luat 76 de credite online de la o societate de creditare, a comunicat Poliția Sibiu.

Bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei.

Polițiștii sibieni au luat măsura reținerii bărbatului pentru 24 de ore, acesta urmând să fie prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive, potrivit stiripesurse.ro.

„Bărbatul este bănuit că, în perioada ianuarie – martie 2021, aflat în posesia fotografiilor electronice ale cărților de identitate ale unor persoane fizice și folosindu-se fără drept de datele de stare civilă ale acestora, ar fi introdus pe o platforma informatică de creditare online date informatice nereale cu privire la identitatea sa, statutul profesional, intenția și posibilitățile efective de rambursare și ar fi încărcat în format electronic extrase bancare falsificate, presupus a fi fost eliberate de o unitatea bancară pe numele solicitanților. Prin acest mod de operare, bărbatul ar fi obținut 76 de credite online de la societatea de creditare, prejudiciind interesele acestei societăți cu suma de aproximativ 80.000 lei”, spun reprezentanții Poliției Sibiu.

Cercetările continuă la nivelul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Sibiu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here