Sibiu: Președintele Consiliului Județean, Ioan Cindrea, trimis în judecată

Președintele Consiliului JudețeanInstanţa a decis trimiterea în judecată pentru  președintele Consiliului Județean Sibiu, Ioan Cindrea care este acuzat de conflict de interese.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis începerea judecăţii în cazul lui Ioan Cindrea, preşedintele Consiliului Judeţean Sibiu, acuzat de conflict de interese după ce şi-a angajat soţia la cabinetul parlamentar. În anul 2011, Agenţia Naţională de Integritate l-a acuzat pe Ioan Cindrea, la momentul respectiv deputat, că în perioada 5.10.2009-01.02.2011 a avut-o angajată, la cabinatul lui parlamentar, pe soția sa, Amalia Cindrea, scrie Adevărul.

Cindrea a contestat atunci,în instanţă, decizia ANI, iar pe 21 martie 2012 Curtea de Apel Alba Iulia i-a admis acţiunea prin care Cindrea solicita anularea actului administrativ. Fostul deputat a intrat ulterior în competiţia electorală la alegerile locale, iar în iunie 2012 a fost ales preşedinte al Consiliului Judeţean Sibiu.

Agenţia Naţională de Integritate a făcut însă recurs la decizia de la Alba, pe 13 august 2012, iar dosarul a fost înregistrat în 21 august 2012 pe rolul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Instanţa Supremă s-a pronunţat în martie 2014, şi a respins recursul declarat de Agenţia Naţională de Integritate, ca nefondat.

Pe 27 iunie 2014, Parchetul General a anunţat trimiterea în judecată a lui Cindrea pentru conflict de interese.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here