Sibiu: Pieptul de pui ”Iohannis” face senzaţie la Cisnădioara

Un restaurant din localitatea Cisnădioara, de lângă Sibiu, are inclus în meniu de aproximativ 10 ani un preparat „botezat” special după primarul de atunci al Sibiului, actualul preşedinte al României, scrie ziarul Adevărul.

piept de puiKlaus Iohannis şi-a dat acordul pentru denumirea preparatului şi l-a şi gustat, iar acum, în cinstea sa, restaurantul pregăteşte două preparate noi: un turnedo Herr President şi un desert Santa Klaus.

Povestea începe la Cisnădioara în 1991, când Liviu Durdun a cumpărat aici un hectar de teren şi a ridicat pensiunea Apfelhaus. „Se numeşte aşa şi are nume german datorită faptului că în această zonă am găsit o livadă de meri şi datorită respectului pe care îl port etniei germane din zona asta eu am păstrat şi i-am dat numele de „Casa mărului”. La primul restaurant pe care l-am făcut am plecat cu un brand româno-german, cu bucătărie româno-germană şi tradiţională din zona asta, ne-am axat pe produse specifice etniei săseşti, mai precis a pachiaruţilor din satul Cisnădioara.

Astăzi preparat-vedetă în meniul restaurantului de la Cisnădioara, puiul Iohannis a fost testat de însuşi cel care i-a „împrumutat” numele. „Interesant este că în 2004 a câştigat al doilea mandat, deci era un brand şi el ca primar. Cisnădioara fiind o zonă de agrement în apropierea oraşului Sibiu în week-end erau foarte mulţi oameni, era o zi de vară frumoasă şi el a apărut şi a zis „În sfârşit văd că lumea vrea să mă mănânce şi la propriu, nu numai la figurat”, povesteşte Liviu Durdun.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.