joi, iulie 18, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri localeSibiu: Lucrări finalizate pentru consolidarea versanților din zona Sadu

Sibiu: Lucrări finalizate pentru consolidarea versanților din zona Sadu

-

Localnicii și turiștii pot circula în siguranță pe drumul ce leagă localitățile Sadu și Râu Sadului, lucrările de consolidare a versanților fiind finalizate, a anunțat miercuri Consiliul Județean Sibiu, informează Agerpres.

sadu“Lucrările de consolidare a versanților, care, din cauza desprinderilor masive de bolovani, reprezentau o amenințare pentru participanții la trafic, au fost finalizate. Au fost îndepărtate blocurile de rocă instabilă și au fost montate dispozitive de fixare pe versanți. Lucrările au început în luna mai 2014 și au fost încheiate la sfârșitul lunii octombrie 2014. Aceasta a fost cea de-a doua etapă a proiectului ‘Modernizarea DJ 05 G Sadu — Râu Sadului — Sădurel km 21+250-41+425’, care a debutat în 2010. Prima etapă a proiectului a constat în refacerea infrastructurii drumului, realizarea sistemului de scurgere a apelor, lucrări de consolidare și apărări de maluri, lucrări de poduri, realizarea de elemente de siguranță a circulației, refacerea mediului. Aceste lucrări au fost finalizate în anul 2012”, se arată într-un comunicat al CJ transmis Agerpres.

Acest proiect este extrem de important atât pentru locuitorii din zonă, cât și pentru turiști. “Prin acest proiect de consolidare a versanților toți șoferii care tranzitează zona beneficiază de siguranță în trafic așa cum este și normal. Iar prin lucrările de modernizare și refacere a infrastructurii drumului s-a facilitat accesul în zonă, astfel că turiștii pot avea acces mult mai ușor spre atracțiile și frumusețile de pe Valea Sadului”, precizează președintele CJ Sibiu,

Ioan Cindrea.

În cadrul proiectului s-au modernizat peste 20 de kilometri de drum județean, s-au realizat 31 de podețe noi, cinci poduri și un sistem modern de consolidare a versanților.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

Ce pensii vor creşte de la 1 septembrie

0
Președintele Casei Naționale de Pensii Publice, Daniel Baciu, susține că pensionarii vor avea parte de majorări semnificative de la 1 septembrie. CITEŞTE ŞI: BOR se ceartă pe sfinţi cu Institutul pentru Studierea Holocaustului Șeful CNPP spune că cei mai mulți...