luni, iulie 15, 2024

Bombă în Sectorul 3! Primarul Negoiță știe

Citește marți, 5 decembrie, pe cetățeanul.net

AcasăȘtiri localeSibiu: Fondatorul ”Junii Sibiului”, cetățean de onoare al județului

Sibiu: Fondatorul ”Junii Sibiului”, cetățean de onoare al județului

-

Consilierii județeni au votat joi, în unanimitate, acordarea post mortem, a titlului de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu, coregrafului Ioan Macrea, fondatorul Ansamblului Profesionist ”Junii Sibiului”, cel mai vechi ansamblu de dansuri populare din România, scrie Agerpres.

Junii SibiuluiLaudațio a fost citit de profesorul universitar Ilie Moise, iar Silvia Macrea, directorul Ansamblului, a mulțumit în numele ei și a familiei sale pentru această recunoaștere a meritelor tatălui său.

Diploma și titlul vor fi înmânate în timpul spectacolului din 1 Decembrie, de la Sala Transilvania, susținut de Ansamblul ”Junii Sibiului”. În cadrul spectacolului de 1 Decembrie, vor urma pe scenă Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul—Junii Sibiului”, orchestra ”Lăutarii” din Chișinău (dirijor Nicolae Botgros) și soliști de renume ai folclorului românesc: Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudașcu, Mariana Anghel, Nineta Popa Ionescu.

Anul acesta, Ansamblul Profesionist ”Junii Sibiului” a sărbătorit 70 de ani de activitate. În cei 70 de ani de existență, Ansamblul Folcloric Profesionist ”Cindrelul — Junii Sibiului” a susținut peste 40.000 de spectacole și a efectuat peste 600 de turnee în România, întreaga Europă, America de Nord, Asia și Africa.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai noi stiri

VIDEO Donald Trump a fost împușcat în ureche, la un miting electoral:„Am simţit imediat glonţul sfâşiindu-mi pielea”

0
Donald Trump a fost victima unei tentative de asasinat, la un miting electoral în statul Pennsylvania. Fostul președinte al SUA a fost împușcat în ureche, însă viața lui nu este pusă în pericol. Atacatorul a fost un bărbat în vârstă...