Sibiu: Cetatea Mediașului intră în reabilitare

Administrația municipiului Mediaș va cheltui 26 de milioane de lei, atrase din fonduri europene, pentru reabilitarea unei parți din zidurile vechii cetăți, precum și două turnuri și un bastion, informează turnulsfatului.ro.

Cetatea MediasFondurile necesare restaurărilor au fost accesate prin Programul Operațional Regional 2007 – 2013, iar lucrările trebuie terminate până cel târziu la finele anului viitor.

”Prin această investiție  vor fi reabilitați 7.736 metri pătrați de ziduri de fortificație și trei obiective turistice: Bastionul Cuțitarilor, Turnul Pietrarilor și Turnul Rotarilor. Ultima condiție pe care municipalitatea a trebuit să o îndeplinească pentru că fondurile europene să ajungă în Mediaș pentru acest proiect  a fost eliberarea terenului de sarcini, respectiv dezafectarea garajelor din cartierul După Zid. Reprezentanții Agenţiei Regionale de Dezvoltare Centru Alba Iulia au fost prezenţi joi la Mediaş pentru a se asigura că terenul este liber și că investiția poate începe fără niciun impediment”, se arată într-un comunicat emis de administrația municipiului Mediaș.

”Consider că este de datoria noastră să reabilităm, să conservăm și să promovăm obiectivele turistice  ale Mediașului, mai avem un singur pas pentru ca acest proiect să devină realitate și am încredere că după finalizarea lui potențialul turistic al Mediașului va crește”, a declarat primarul Mediașului, Teodor Neamțu.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here