Sevil Shhaideh: 5.100 de proiecte depuse prin PNDL. O primărie a cerut bani pentru o criptă din cimitir

Fostul premier Shhaideh nu vrea procedură simplificată în Belina

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării, a declarat marți la Iaşi că până luni au fost depuse 5.100 de proiecte prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală, în valoare de peste 28 miliarde de lei.

Sevil Shhaideh a precizat că până pe 17 martie încă se depun cereri de finanţare pentru PNDL.

„Data de închidere este 17 martie. Sunt peste 5.100 de aplicaţii depuse, valoarea acestora trece de 28 miliarde de lei. Asta era ieri, dar nu am o situaţie pe fiecare judeţ. Solicitările, după ce se închide perioada, trec prin filtrul eligibilităţii. Sunt şi solicitări care nu sunt eligibile, de exemplu avem cereri pentru cripte. Nu are sens să spun unde, în ce judeţ. Se dorea reabilitarea unui cimitir, iar unul din obiective era partea de cripte. Din păcate, pentru acea primărie, proiectul nu este eligibil în Programul Naţional de Dezvoltare Locală”, a spus vicepremierul Sevil Shhaideh.

Ea a menționat că abia după după 17 martie, când va fi analizată eligibilitatea proiectelor, se va vedea dacă se intră „în anvelopa de 30 de miliarde credite de angajament”. Sevil Shhaideh consideră că primarii sunt pregătiţi pentru a scrie şi a depune proiecte.

„Acest program nu este unul adoptat în acest an. El funcţionează din 2013, primarii ştiu ce au de făcut, au experienţă şi din depunerile la fondurile europene sau la alte programe guvernamentale, Este de menţionat că PNDL este cel mai popular, pentru că a reuşit să simplifice accesarea de fonduri. Avem perioade scurte de timp, documentele se depun în momentul în care trecem deja de eligibilitate, nu stăm să condiţionăm cu lunile de zile anumite avize. Oamenii ştiu că au acces la un program flexibil şi facil pentru realizarea investiţiilor”, a spus Sevil Shhaideh.

Vicepremierul Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării, s-a întâlnit marţi după-amiază cu primarii din judeţul Iaşi, pentru a le prezenta programele de finanţare disponibile pentru autorităţile publice locale. „A fost o discuţie liberă de aproape două ore, în care primarii au primit detaliile necesare pentru întocmirea proiectelor”, au precizat reprezentanţii Consiliului Judeţean Iaşi.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here