Serviciul de Ambulanță Galați nu mai face față solicitărilor. Cadrele medicale nu mai primesc concediu sau zile libere

A,mbulanra .foto, sursa:DSU
Ambulanta.foto, sursa:DSU

Serviciul de Ambulanță din Galați a primit un număr uriaș de solicitări în ultimele 24 de ore. Echipajele  nu pot face față cererilor, motiv pentru care conducerea instituției a suspendat concediile și zilele libere ale angajaților.

Serviciul Județean de Ambulanță Galați a înregistrat un val record de cereri. Acesta reprezintă un record, susțin reprezentanții Ambulanței. Au fost peste 450 de solicitări în ultimele 24 de ore. Din acest motiv, concediile și zilele libere nu se mai acordă.

„Ne aflăm într-un moment extrem de dificil. Numărul de solicitări a crescut considerabil”

„Ne aflăm într-un moment extrem de dificil. Numărul de solicitări a crescut considerabil. Am înregistrat un nou record. În ultimele 24 de ore am avut 454 de solicitări. Salvatorii sunt copleșiți. Am procedat la măsuri de urgență. Am anulat toate concediile de odihnă aflate în derulare, cât și cele care urmează. Aducem echipe de acasă. Acționăm în dinamică”, a spus Daniela Enciu, managerul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

Cele mai multe apeluri sunt din partea persoanelor infectate cu COVID.

„Trendul este unul crescător dacă facem comparație cu solicitările de pe parcursul anului trecut, 2020. Care a fost tot unul pandemic. Observăm că au fost 66.000 de solicitări, în timp ce în anul 2021, până în luna octombrie, am avut 70.000 de solicitări. În acest moment, avem 300 de recoltări în aşteptare. Depunem eforturi să rezolvăm totul. Dar faptul că se aşteaptă şi la spitale şi, în plus, durează şi decontaminarea, asta nu face decât să crească timpii de aşteptare“, a spus managerul SAJ Galați.

„Suntem chemați de acasă, suntem epuizați. Sunt multe cazuri, foarte multe solicitări”

 Cadrele medicale din patru echipaje au fost chemate marți din concediu.

„Eram în concediu. Suntem chemați de acasă, suntem epuizați. Sunt multe cazuri, foarte multe solicitări. Nu ne plângem, încercăm să facem față tuturor cazurilor”, a declarat Călin Costel, ambulanțier SAJ Galați.

O asistentă medicală spune că a venit la serviciu din concediu .

„Eram în concediu de odihnă. Astăzi este ziua mea liberă. Am fost chemată de trei ori din concediu de odihnă în acest an. Trăim un dezastru. Probabil, dacă toată lumea ar realiza dezastrul prin care trecem, cred că s-ar vaccina mai mulți”, a spus Valentina Toniță.

374 de persoane s-au infectat iar 22 au decedat în ultimele 24 de ore, la Galați, a comunicat Prefectura.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here