Senatorul Adrian Țuțuianu , noi atacuri la adresa CJ Dâmbovița din cauza infrastructurii județene

Un drum județean care face legătura între două localități cu potențial turistic din județul Dâmbovița , aflat în stare de degradare, face obiectul unor dispute politice între PSD Dâmbovița și ProRomania Dâmbovița. 

„M-am bucurat să fiu astăzi ( 27 iulie)  în mijlocul gospodarilor din Râu Alb, la sărbătoarea localității, de Sf. Pantelimon. Pe cât de bucuros am fost să-i revăd, pe atât de întristat de revoltă lor (justificată) față de starea drumului județean DJ 712A Râu Alb – Runcu. Proiectul de asfaltare pe care l-am lăsat la Consiliul Județean (valoare = 3.163.613 lei), licitat în 2017, nu a fost pus în aplicare nici până astăzi. Firma câștigătoare nu a făcut niciun fel de lucrări și întrebarea este: De ce nimeni din actuală conducere a Consiliului Județean nu mișcă un deget pentru acest proiect? Sau: de ce Consiliul Județean nu reziliază acest contract? Sau: când a fost ultima oară când cineva din conducerea CJD a călcat pe acest drum groaznic? „, susține senatorul Adrian Țuțuianu, liderul ProRomania Dâmbovița, fost președinte al PSD Dâmbovița.  Adrian Țuțuianu a fost exclus din PSD ca urmare a conflictului pe care l-a avut cu Liviu Dragnea , acesta înscriindu-se ulterior în ProRomania.

CJ Dâmbovița reacționează

„Apreciez interesul domnului în cauză pentru probleme care, atunci când făceau obiectul activității dumnealui nu păreau la fel de interesante, iar acum, când ar trebui să aibă alte preocupări, găsește de cuviință să se întoarcă printre oameni, din interes electoral, dar îl asigur că situația este sub control în forul de conducere al județului și nutresc speranța că și în Parlament să fie la fel. Precizez că valoarea contractului de lucrări este de 3.685.900,35 lei, inclusiv TVA, obiectivul fiind inițiat în anul 2017, cu finanțare din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița iar, la dată de 03.12.2018, conform contractului de finanțare nr. 3.504/03.12.2018, acesta a fost inclus în vederea continuării lucrărilor prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020. Până la dată de 18.04.2019, au fost decontate lucrări în valoare de 122.903,32 lei, fiind executate activități aferente realizării podețelor tubulare proiectate. Din cauza precipitațiilor abundente din anii 2018 și 2019, drumul a fost deteriorat grav, situația acestuia modificându-se, față de cea proiectată la sistemul rutier balastat, această fiind certificată în notele de constatare ale Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița. În urmă constatărilor din teren și a celor 10 întâlniri ale reprezentanților instituției cu executantul și proiectantul, la care au participat inclusiv conducerea Consiliului Județean Dâmbovița și reprezentanți ai Primăriei Comunei Râu Alb, împreună cu proiectantul obiectivului, s-au întocmit formalitățile legale, în baza cărora au fost emise atât dispozițiile de șantier, cât și actul adițional la contractul de lucrări, urmând că activitățile aferente să fie reluate în cursul acestei săptămâni. Obiectivul în cauză, transferat din PNDL în POR, în perioada în care nu eram președinte în exercițiu, presupune formalități și documente complementare, ale căror verificări și aprobări la plată de către ADR Sud Muntenia reprezintă perioade de timp mai lungi, acestea determinând și unele întârzieri în derularea investiției.

Finalizarea lucrărilor incluse în proiect este preconizată pentru luna decembrie 2019” , precizează Alexandru Oprea, președintele CJ Dâmbovița.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here