Semnatarii din Vișeu de Sus ai iniţiativei Fără penali în funcții publice, chemaţi de primar pentru declaraţii

Fără penali în funcții publice

Semnatarii iniţiativei Fără penali în funcții publice din oraşul Vişeu de Sus, judeţul Maramureş, au fost chemaţi la Primărie pentru a da declaraţii prin care să-şi confirme sau infirme semnătura, a anunțat liderul USR, Dan Ivan.

Acesta spune că a primit multe sesizări din partea celor chemaţi la primărie pentru declaraţii, după ce au semnat iniţiativa Fără penali în funcţii publice.

”Foarte mulţi din cei 588 de semnatari ai iniţiativei Fără penali în funcții publice au primit convocări de prezentare la Primărie pentru a-şi recunoaşte semnătura. Zic foarte mulţi pentru că eu personal am primit foarte multe sesizări din partea celor care au fost contactaţi. Bănuielile mele converg spre concluzia că au fost trimise convocări către toţi semnatarii pentru că nu cred că ar fi avut criterii de selectare a lor”, a spus Dan Ivan pentru Mediafax.

El a adăugat că listele cu semnatarii iniţiativei au fost depuse la Primărie în vederea validării, deoarece administraţia publică trebuie să verifice anumite aspecte, precum vârsta şi domiciliul persoanelor care au semnat. ”În principiu legea permite administraţiei, primarului, persoanelor care verifică listele, ca în cazul în care există o contestaţie pentru o anumită semnătură să ia legătura cu respectivul semnatar pentru a confirma sau infirma validitatea semnăturii. Aceste contestaţii se fac pe fiecare semnătură. Până la Vişeu de Sus n-au mai fost situaţii de contestaţii pe întreaga listă. E rea-voinţă, de a pune oamenii pe drumuri. Legea prevede ca primarul să întrebe dacă au semnat sau nu. Primarul din Vişeu îi pune să dea declaraţii scrise că au semnat sau nu. Demersul primarului este un abuz”, a mai spus liderul USR Maramureş.

O femeie din Vişeu de Sus, care a semnat pentru Fără penali în funcții publice, a declarat că a primit, prin poştă, o scrisoare în care i se cere să se prezinte la Primărie. ”Am primit o scrisoare de la Primărie să merg pentru confirmarea semnăturii pe care am depus-o la finalul lunii iulie pentru campania Fără penali în funcţii publice. Azi n-am avut timp, nu ştiu dacă o să merg, nu mi se pare normal. M-a sunat fiică-mea: <Doamne, ce am semnat?> Am intrat un pic în panică. <Ce am semnat, cine a semnat în locul meu?>. Apoi mi-am dat seama că e vorba de această iniţiativă, iar semnătura am dat-o în luna iulie. Nu mi-a căzut bine. Pe mine nu mă interesează culoarea politică, dar campania aceasta mi se pare bună”, a spus femeia, care vrea să-şi păstreze anonimatul.

Cetățeanul TV

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here